Dotazy od pacientů (6)

• Dobrý den, již několik dní mám zvláštní tlak jako by tahání v pravém prsu, ale není to ze cvičení, n

Dobrý den, již několik dní mám zvláštní tlak jako by tahání v pravém prsu, ale není to ze cvičení, nebo námahy. Před půl rokem jsem byla na rentgenu plic, které jsou čisté. Kdybych měla rakovinu prsu, poznali by to už z rentgenu plic? Děkuji za odpověď

MUDr. Hana Kaňková

Ne , na rtg plic by se nádor prsu nezobrazil.
    Musíte se nechat vyšetřit cestou praktického lékaře nebo gynekologa a ten vás pošle na mamografii nebo sono prsů

již delší dobu mě stále bolí levé prso - na dotek velmi citlivé a bolestivé. HA nepoužívám. Menses pravidelná. Teplotu jsem měla max do 38°C. Myslela jsem si, že je to ovlivněné menses či ovulací, ale stále to trvá a přijde mi, že je to čím dál horší. Těhotenský test negat.

MUDr. Hana Kaňková

Mohlo by se jednat o zánět prsu. Ale to opravdu nelze řešit dotazem na internetu. Musí to vidět lékař, praktik, gynekolog ev. kožní lékař. Ten vám po vyšetření stanoví diagnozu a rozhodne o léčbě

Dobrý de. Když odmitnu chemoterapii, lze dostat léčbu na podporu imunity.
    Děkuji

MUDr. Hana Kaňková

když odmítnete chemoterapii, neznamená to, že Vám onkolog bude předepisovat léky na imunitu. To ev. může imunolog, ale až po vyšetření stavu vašeho imunitního systému.

Dobrý den, žena ročník 1950 po rakovině prsu. Jaký vliv má na rakovinu dovolená u moře? Děkuji JK

MUDr. Hana Kaňková

dovolená u moře není po léčbě nádoru prsu zakazována. Naopak doporučuji, jenom pokud jste byla ozářená, tak není dobré ozářenou oblast vystavovat slunci- mohlo by dojít k pigmentaci.…

již 5 dnů mě trápí boule mezi uchem a čelistí. Boule je tvrdá, nepohyblivá a bolestivá na dotek. Začala mě od ní bolet skoro celá levá strana obličeje. Myslíte, že je to urgentní a měl bych si zajít k lékaři?

Děkuji Vám.

MUDr. Hana Kaňková

Určitě byste měl zajít za PL nebo ještě lépe na ORL. Může se jednat o zánět ale i vážnější onemocnění, což nelze bez vyšetření posoudit. Takže ani, urgentně k lékaři. Kaňková

• Soukromá chemoterapeutická praxe

Mám nemocnou maminku, má ovariální karcinom. V současné době žije ve švýcarsku a uvažujeme o tom, že jí přivedeme do Prahy. Chtěl bych pro ní tu nejlepší léčbu. Vím, že v nemocnicích jsou občas spartanské podmínky na tuto léčbu, proto bych se rád zeptal, k jakému stacionáři…

MUDr. Hana Kaňková

Vážený pane, Vaše informace jsou hodně stručné, nevím v jakém celkovém stavu maminka je a jaká léčba probíhá či ev. probíhala. Možnosti privátního stacionáře jsou velmi omezené, protože tato soukromá…