Dotazy od pacientů (3)

• Dobrý den, u ročního dítěte nám byla na neurologi diagnostikována lehká hypotonie centrálního typu.

Dobrý den, u ročního dítěte nám byla na neurologi diagnostikována lehká hypotonie centrálního typu. Lékař nám ale o tomto nic neřekl, pouze to zapsal do zprávy. Měli bychom podstoupit s dítětem nějaké vyšetření?

MUDr. Danuše Menčíková

Praktický lékař,u kterého máte dítě registrované, by vás mohl odeslat k ještě rehabilitačnímu lékaři.

• Dobrý den, dcera 4 roky cca měsíc bílé tečky, nitky na krčních mandlich . Jeden den měla 39 horečky

Dobrý den, dcera 4 roky cca měsíc bílé tečky, nitky na krčních mandlich . Jeden den měla 39 horečky , druhy den bez teplot, pouze se ji objevují neustále ty bílé tečky . Střídavě i během dne . Ráno lepsi večer poseté mandle. Do toho poslední tři dny afty v krku . Na bolest v krku si nestěžuje,…

MUDr. Danuše Menčíková

Dobrý den, poraďte se s vaší dětskou lékařkou. To, co popisuje, by měl zhodnotit lékař. nemusí to již být nic, ale může to být přechozená angína nebo infekční mononukleóza.
    S pozdravem

• Dobr Den.ma 2 leta dcera mela horecky 39-40C 3 dny.horecky sly mirne snizit ibalgin sirup. 2.den hor

Dobr Den.ma 2 leta dcera mela horecky 39-40C 3 dny.horecky sly mirne snizit ibalgin sirup. 2.den horecek u dr. zvetsene uzliny s povlaky a nasazen ospen sirup. Po 24 hod. ustup teplot na 37.5 a pak k normalu, ale objevila se vyrazka ruzove barvy na hrudniku a zadech.u dr.vymena ATB za fromilid…

MUDr. Danuše Menčíková

Mohlo se jednat o virové onemocnění -6.dětská /exantémová/ nemoc nebo bakteriální onemocnění
    -spálu. MUDr.Menčíková