Dotazy od pacientů (5)

• Hezký den, za tři týdny mě čeká artroskopie kolene (natržený meniskus). Mám problém s termínem menst

Hezký den, za tři týdny mě čeká artroskopie kolene (natržený meniskus). Mám problém s termínem menstruace, měla bych jí mít den/dva dny po zákroku, ale jelikož jí mám nepravidelnou, tak se na to nechci spoléhat. Je nějaká možnost, jak menstruaci oddálit (norethisteron), antikoncepci neberu či…

MUDr. Arnošt Škrabal

Dobrý den, asi by to v zásadě nevadilo, spí je to o Vašem komfortu. Tampon je ok
    Spíš je otázka zda Vám někde udělají plánovanou ASK v době pandemie COVID.... většinou se neakutní plánované…

• Dobrý den, minulý týden ve čtvrtek jsem špatně došlápla, v koleni mi "křuplo". Koleno mi do druhého

Dobrý den, minulý týden ve čtvrtek jsem špatně došlápla, v koleni mi "křuplo". Koleno mi do druhého dne oteklo, nemohla jsem ho přes bolest pokrčit. Teď již koleno pokrčit můžu skoro v plném rozsahu, nebolí mě ani na dotek. Otok ale přetrvává. Ještě včera (25.3.) jsem v něm cítila ztuhlost,…

MUDr. Arnošt Škrabal

Dobrý den, koleno zjevně v pořádku není a lékař by to měl vidět. Nicméně - vzhledem k narůstající pandemii COVID navštívit nyní lékaře jen pokud by se koleno znovu zablokovalo. Jinak kořešit po…

• Dobry den,mam doporuceni na operaci menisku v levem kolene,hledam ortopeda ktery by me to operoval c

Dobry den,mam doporuceni na operaci menisku v levem kolene,hledam ortopeda ktery by me to operoval co nejrychleji,protoze me to docela dost boli a cekat jeste mesic,nebo nedej boze vic,tak to bude pro mne hrozne.Je mi 56 let,ziju sama.Bydlim v Milovicich.

MUDr. Arnošt Škrabal

dobrý den, artroskopie kolene jsme schopni provést, ale provádíme v ambulantním režimu - tzn že pacient jde po zákroku domů
    pokud žijete sama, neví jestli by to bylo vhodné.
    Artroskopie…

• jsem z kroměříže, je mi 54 let, mám kolenní klouby totálně zdeformované, bylo mi řečeno že bych se m

jsem z kroměříže, je mi 54 let, mám kolenní klouby totálně zdeformované, bylo mi řečeno že bych se měla nahlásit na ortopedii a domluvit výměnu kolenních kloubů - lll.stupeň artrozy. Když sedím delší dobu nemohu při postoji nohy rozejít..vážila jsem 110kilo nyní mám 90, řeším svůj zdravotní stav…

MUDr. Arnošt Škrabal

Doporučuji se obrátit na ortopedii v nemocnici Kroměříž, asi přímo na primaře Rafiho

• Dobrý večer zjistili mi zánět loketniho nervu, jsem take po operaci karpalních tunery, pravá ruka je

Dobrý večer zjistili mi zánět loketniho nervu, jsem take po operaci karpalních tunery, pravá ruka je horší, z rukou mi vše padá, nic v rukou neudržim, ruce mám bez citu. V noci mám i křeče. prosím mužete mi poradit, postup lečení? Po případě který lekař by mi pomohl.

Děkuji.

MUDr. Arnošt Škrabal

Dobrý den, určitě dále řešit ve spolupráci s neurologem, bylo by určitě indikováno EMG vyšetření loketního nervu. Na základě EMG pak další postup.

Často kladené dotazy