Dotazy od pacientů (4)

Dnes jsem se uhodila hranou dveří přímo do čéšky. I přes zaledování pozoruji mírný otok, ale především stále poměrně velkou bolestivost. Pořád se na nohu nepostavím. Je nutné navštívit lékaře, nebo je to s největší pravděpodobností naražené a přejde to samo? Děkuji za odpověď.

MUDr. Agnes Adamová (Gabúľová)

Dobrý den, na toto neexistuje správna odpoveď. Ak sa potize nezmiernuju ani po zaledovani a zvednuti koncetiny, je návšteva lekára nutná.

Syn nar.8.8.2022 vyšetření kycli-
    Sono Ib I, DI.dx.epi.sine
    Trminky režim23h/d
    Váš nazor? Jsou trminky nutne?

MUDr. Agnes Adamová (Gabúľová)

Dobrý deň, mohli by ste prosím tu spravu od ortopeda vyfotit? Z toho ,čo ste napísal/-a, to nie je úplne jasné. Rada Vám poradím.

• Dobrý den, je mi 19 jsem dívka a hraju fotbal. Měla jsem úraz s kolenem před 2 roky. Jsem po artrosk

Dobrý den, je mi 19 jsem dívka a hraju fotbal. Měla jsem úraz s kolenem před 2 roky. Jsem po artroskopii,kde doktor nezjistil nic vážného jen zkroucený krizový vaz+odebrání nějaké blány. jinak vše Ok. Poté jsem měla furt potíže. Další doktor mi zjistil Dysplazii pately wiberg 3. Hraju aktivně fotbal nemám s kolenem problémy, ale při posilování ve výpadu mi před rokem poprvé vyskočila ceska, bylo to asi jen na 1 sekundu, ani to nějak nebolelo, jen to není příjemný. Koleno mi nenateklo a mužů fungovat normalne dal. Včera jsem opět dělala výpady a opět po roce mi ceska znovu vyskocila. Opět žádný otok nic, jako by se nic nestalo. Svaly mám naposilovane. Ale chci se zeptat, zda to mám nějak řešit popřípadě vyhnout se vypadům, , ale na operaci nechci jelikož normalne sportuju, ale je mi to nepříjemný, kdyz nemuzu poradně posilovat ve vypadech, kdy ta ceska zlobí. Zajímal by me Vás názor na věc. Dekuji za odpověď

Dobrý den ,

Pokud máte takéto potíže s čéškou a k tomu aktivně sportujete, je na místě to řešit. Ideální by bylo vidět rtg a min mít dobrou ortézu s vedením čéšky správně do žlábku. Samozřejmě, Def řešením je operace. Čéška se každým vyskocenim ničí, což může mít později následky. Rozhodnĕ doporučuji návštevu ortopeda. Hezký den.

• Dobrý den dva dny zpět jsem měla úraz a mám rupturu vazů v úrovni kotníku a nohy pod ním. Nohu mám

Dobrý den dva dny zpět jsem měla úraz a mám rupturu vazů v úrovni kotníku a nohy pod ním. Nohu mám v dlaze pod kolenem. Aplikují si každý den injekce inhixa 4000 IU na ředění krve. Dnes ráno jsem si všimla většího otoku na prstech a malicek je trošku necitlivy . Mám lépe zajít na kontrolu nebo se nemám obávat a otoky prstů jsouběžné .děkuji za odpověď

MUDr. Agnes Adamová (Gabúľová)

Dobry den, pokud je tam otok a snízena citlivost ,kontrola je nutná. Hezky den.

Často kladené dotazy