Lékařský genetik je klinik poskytující genetické konzultace. Pacientům tak může pomoct určit přesnou diagnózu s doporučením preventivních nebo léčebných opatření ve spolupráci s dalšími lékaři. Dále pomáha posuvat riziko výskytu dědičného onemocnění v případě, že se takovéto onemocnění v rodině již vyskytlo. Takto je možné posuzovat rizika výskytu dědičné nemoci pro potomky ještě před početím, pro plod v těhotenství, nebo u dětí a dospělých, pro jejich příbuzné nebo neplodné páry. Provádím tedy genetické konzultace v téměř celé šíři oboru. Po stránce laboratorní diagnostiky se zajímám zejména o dědičnou hluchotu, testuji mutace v genu pro connexin 26.
Více O mně

Marek Godava
FETMED - centrum fetální medicíny, genetiky a gynekologie

Horní lán 1200/13, Olomouc 77900

• I

Navštívila jsem pana doktora v rámci konzultace po genetickém testování. Vše mi vysvětlil, zajímal se o celou rodinnou anamnézu, nespěchal a byl příjemný.

• FETMED - centrum fetální medicíny, genetiky a gynekologie genetické vyšetření  •

17 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, je možné že rodiče, kteří mají modré a hnědé oči, mají zelenooké dítě?

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MUDr. Marek Godava

Ano, je to možné - definice samotné barvy očí a také její genetické ovlivnění je poměrně různorodé.

Dobrý den 14.dubna mi bude již 17 let ,a trápí mě moje výška mám necelých 180 cm ,a přál bych si 5 až 6 cm navíc ,členové moji rodiny mají výšku v rozmezí 180 až 189 cm ,a já se právě nechci řadit mezi nejmenší členy rodiny ,výška moji matky je 165 cm ,a výška mého otce je v rozmezí 180 až 181…

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MUDr. Marek Godava

Dobrý den. Vaše výška je obecně zcela normální a také již i nyní normální vzhledem k výšce rodičů a rozhodně nepatříte mezi nejmenší.

Prohlížet všechny odpovědi