Dotazy od pacientů (14)

• Dobrý den, již delší dobu se potýkám s něčím, co podle mého vyhledávání na internetu je sociální fob

Dobrý den, již delší dobu se potýkám s něčím, co podle mého vyhledávání na internetu je sociální fobie. Je pro mě těžké mluvit s cizími lidmi, ale, i když o něco méně, i s lidmi, které znám a s rodinou. Při tomhle kontaktu s, třeba, cizími lidmi se cítím úzkostně a ve stresu, buší mi srdce, to…

Mgr. Vladimír Stuchl

Dobrý den, ano to by mohla být sociální fobie. KBT je dobrou volbou, na koktání bývá účinná též hypnóza. Doporučuji vyhledat někoho kdo těmito metodami pracuje.

• Dobrý den mam panicke ataky,nevim co mi to zpusobuje potrebuji psychoterapie mohla bych k vam chodit

Dobrý den mam panicke ataky,nevim co mi to zpusobuje potrebuji psychoterapie mohla bych k vam chodit jmenuji se veronika je mi 29let dekuji za odpověd

Dobrý den Veroniko,

mohla. Když zavoláte, jistě se na nějakém termínu domluvíme.

VS.

Jsem z jižních čech - Písek. Prosím můžete mi doporučit někoho v této oblasti? Moc děkuji Z.

Mgr. Vladimír Stuchl

Určitě bych doporučil PhDr. Annu Klimperovou z Prachatic. VS.

• Manžel mi byl nevěrný a já se s tím neumím vyrovnat...ukončil to, snaží se, lituje, ale já mám neust

Manžel mi byl nevěrný a já se s tím neumím vyrovnat...ukončil to, snaží se, lituje, ale já mám neustále hrozne stavy úzkosti, bušení srdce, pocity na zvracení, téměř nejim.....je to čerstve, čekám, že to preboli, ale asi to sama nezvládnu. Mám se obrátit na odborného lékaře nebo zkusit nějaký…

Mgr. Vladimír Stuchl

u takto rozvinuté neurotické reakce přírodní preparáty příliš nefungují. Pokud už chcete situaci řešit nějakým preparátem, určitě vyhledejte ambulantního psychiatra.

• Možnost objednání do poradny.

Dobrý den, prosím je možné se objednat k Vám do ordinace. Jakým způsobem je poradna u Vás hrazena. Je nutné doporučení od praktického lékaře?
    Děkuji.

Mgr. Vladimír Stuchl

doporučení od praktického lékaře nepotřebujete. Péče je hrazena zdravotními pojišťovnami. Pokud se chcete objednat, zavolejte na uvedené číslo.

• Úzkostné stavy

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbou, ráda bych k Vám objednala svého bratra - 40 let, poprosil mě zada bych jej mohla objednat. V Červenci 2017 jel na dovolenou, cestou asi překročil povolenou rychlost v obci, prý jel asi kolem 60 km/h, když se vrátil z dovolené nemluvil, a chřadl…

Mgr. Vladimír Stuchl

zavolejte mi na uvedený telefon a domluvíme termín.

VS.

• Stres a úzkosti

Dobrý den,chtěla bych se zmínit o svém problému.Už tak před rokem a půl mi byla diagnostikována diagnoza:úzkostný syndrom,beru léky,které mě ale nepomáhají,už jsem jich několik na radu p.doktorky změnila a pořád bez výsledku.Mám točení hlavy,které mě zmáhá a zhoršuje můj život.Chtěla bych se…

Mgr. Vladimír Stuchl

nepíšete jaký syndrom Vám byl diagnostikován, nicméně většina úzkostných syndromů je spíše dobře léčitelná ať už léky, nebo psychologickými prostředky. Pokud se Vám dosud…

• Dlouhodobá spolupráce

Dobrý den, akutně hledám psychologa. Mám 3.ID bipolární poruchu s dalšími poruchami. Jsem u VZP. Je možnost se u Vás objednat, nebo jste jen soukromím psychologem, kde se hradí za hodinu? Psychyatra mám kam pravidelně docházím, ale je to pro mne nedostačující. Děkuji za odpověď. S pozdravem

Mgr. Vladimír Stuchl

je možné se objednat, pokud máte smlouvu u VZP, nic neplatíte.
    Vladimír Stuchl

• Mazelova nevera.

Dobrý den,již jsem zde psala,ale došlo k udalistem,ktere sama nezvládnu. Manzel ma jinou zenu a k 1.10.se stehuje.Jenze tam pry bude jen spát a sem domu bude normálne chodit . Má tu domov sve veci a zázemí. Me ma stale rád odpor ci odcizeni necítí . Jsem máma deti,ktere mame spolu a za37let jsme…

Mgr. Vladimír Stuchl

Dobrý den, chcete-li se objednat, zavolejte mi nebo napište na uvedené kontakty. S pozdravem VS.

• manželova nevěra

Dobrý den,psala jsem ohledně nevěry manžela a dnešním dnem se vše obrátilo.Manžel ukončil naše manželství a od dnešního dne je s přítelkyní.Řekl mi,že ona to má doma tak,že manžel jí tohle toleruje.Zůstala jsem tedy sama s tím,že manžel tu bydlí než si najde podnájem.
    Je to obrovsky těžká…

Mgr. Vladimír Stuchl

to je smutné. Jelikož ani tentokrát jste nevznesla dotaz, nezbývá, než Vám vyjádřit účast a doporučit ev. objednání.

Vladimír Stuchl

• Nevěra-manžela

Dobrý den,jsem s manželem 37 let a již dříve mě podvedl,ale zvládla jsem to za pomoci psychologa.Jenže teď se to opakuje a nechci o něj přijít.Věnuje mi veškerou pozornost,ale zkouší na mě různě věci asi co vydržím.Měli jsme 2 vážné debaty a při té poslední jsem mu navrhla dobu na vyřešení tohoto…

Mgr. Vladimír Stuchl

to je velmi svízelná situace a věřil bych, že manžel opravdu neví, kdy bude konec. Z Vašeho popisu ale soudím, že to nemusí být ještě prohrané. Budete-li chtít, ozvěte…

• Dotaz na potřebu léčby

Dobrý den, myslíte že by mi pomohla terapie ? Je mi přes 40, žiji sám. Nemám žádné blízké kamarády. Nikdy jsem neměl žádný vztah se ženou. Spíše se straním lidí. Chci si najít partnerku. nemám ale sílu ani odvahu.

Mgr. Vladimír Stuchl

Váš problém pramení přímo z povahových rysů, takže řešení není snadné ani rychlé, ale terapie by vám pomoci určitě mohla. Nebojte se to zkusit.

• psychologicka porada...

Dobrý den, chtela bych objednat syna. Je mu 10 let a nechce chodit do skoli. Prosím jestli máte co nejdriv volna mista obejdnaite nas. Děkuju moc. Hezký den!

Mgr. Vladimír Stuchl

Dobrý den, je-li to takto akutní, mohu Vám nabídnout termín zítra v 15,00 hod. Pokud vám vyhovuje, napište prosím celé jméno dítěte, rok narození a telefonní kontakt na Vás. S pozdravem VS.

• Problém dospívání

už nějakou dobu brouzdám a hledám po internetu nějakého psychologa na popud mého přítele, myslí si, že mi může pomoc jedině psycholog.
    Chtěla bych se zeptat, jak to u Vás funguje a jestli musím mít nějaké doporučení, abych se mohla u Vás objednat, nebo zda nikoliv.…

Mgr. Vladimír Stuchl

Váš strach někam zajít je pochopitelný a má ho stále většina lidí. Většinou je za tím obava aby nebyl člověk za "blázna". V tomto směru Vás mohu uklidnit.

Často kladené dotazy