Dotazy od pacientů (30)

• Prasklá žilka

Dobrý den paní doktorko, mám nejspíše prasklou žilku na obličeji, zkoušela jsem ošetřovat laserem a jehličkou, spíše se to zhoršilo. Jsem z toho nešťastná a nevím co dělat :(

Veronika Klézlová

někdy je potřeba laserem ošetřit několikrát, důležitá je i správná diagnóza, rozšířenou žilku mohou mít na sobě i některé kožní nádorky a ty je nutné chirurgicky odstranit celé.
    Dr.Klézlová, MLC

• Praskání kůže

dceři, 7 let, praská a odlupuje se kůže na palcích u nohou a to někdy až do krve. V menší míře se to stává i na palcích na rukou. Děkuji za informaci o co by se mohlo jednat. Ivan

Veronika Klézlová

Dobrý den, jedna se pravděpodobně o pulpitis sicca, jedná se o variantu atopického ekzému, na nohou rozsáhlejší projevy někdy bývají nazývány atopická zimní noha. Na nohou se podílí obvykle i zvýšené pocení. Kůži je nutné několikrát denně promazávat / např. Bepanthen Plus/ , v zimě nosit rukavice, obuv by měla být spíše kožená než neprodyšná gumová a při výrazném pocení nohou můžete zkusit i antiperspirant v krému z lékárny/Excipial deo forte krém/. Dr.Klézlová, MLC

• Nechtová mykóza

Dobrý deň, trápi ma nechtová mykóza - všetky voľnopredajné prostriedky zlyhali, postihnutých je u mňa až 8 nechtov - počula som o možnosti laserového zákroku, poskytujete ho aj vy? Ak áno, aká je približná cena? Prípadne aké sú možnosti ambulantnej liečby? Vorped Vám veľmi pekne ďakujem :)

Veronika Klézlová

Dobrý den, laser na léčbu nehtové plísně bohužel na našem pracovišti nemáme.
    Dr.Klézlová, MLC

• Nutná pomoc s akné

Vážená paní doktorko, ráda bych se zepala zda mi můžete pomoci, s mou pletí. Je mi 26 a mám hrozné problémy (asi) s akné. Byla jsem u kosmetičky a obličej se mi výrazně zhoršil ( je to 14 dní a na pod kůží mám takové divné bulky nebo co). Už si nevím rady. Předem mnohokrát děkuji za odpověď.

Veronika Klézlová

s problémy s aknózními projevy Vám rádi pomůžeme, pomocí laserů a IPL umíme řešit také následky po akné. Základní přípravky péče o pleť můžete i zakoupit na našem pracovišti. Kontakty k objednání naleznete na našich webových stránkách.
    Dr.Klézlová, Medical Laser Centre

• Bradavice na rukou

Dobry den, syn ma nekolik bradavic na rukou. Ma je uz strasne dlouho (nekolik let) a nic nepomaha. Prasky na imunitu, vypalovani... Naopak se to zhorsuje. Tak hledam vhodnou pomoc.

Veronika Klézlová

"urputné" bradavice lze řešit odpařením uhličitým laserem, hojení obvykle trvá okolo 2 týdnů. Procento recidiv je výrazně menší, ale i po laserovém výkonu může veruka zrecidivovat. Cena za jednu veruku je 1500,- Kč, při 3 a více projevech se cena individuálně snižuje. Objednat se můžete na naších telefonních číslech. Hezký den
    MUDr.Veronika Klézlová, Medical Laser Centre

• Neregistovany pacient

Dobrý den paní doktorko. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte možnost přijmout pacienta, který nebyl ještě registrována ve vaší klinice? Záleží mi na návštěvu, protože mám problém s nadměrným vypadáváním vlasů, a nic mi nepomaha.
    Děkuji předem
    Karolina N.

Veronika Klézlová

nové pacienty samozřejmě bereme, ale jsem centrum zaměřené na estetickou medicínu, nemáme smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Nemáme tak možnost provést odběry a i veškerou léčbu byste si musela hradit sama. Pokud byste měla zájem alespoň problém zkonzultovat, objednejte se na našich telefonních číslech, cena za vstupní konzultaci je 500,- Kč. Hezký den
    MUDr.Veronika Klézlová

• Akné na zádech a ramenou

již několik let mě trápí akné na zádech a ramenou. Vyzkoušela jsem širokou škálu běžně dostupných přípravků, ale bohužel bez většího efektu. Bylo by možné řešit tento problém s Vámi?
    Děkuji za odpověď a přeji pěkný den
    J. Ž.

Veronika Klézlová

objednat se můžete na našich tel. číslech. Nemáme však smlouvu se zdravotními pojišťovnami a vyšetření i léčebné přípravky byste tak musela sama hradit.
    MUDr.Klézlová, Medical Laser Centre

• Red skin syndrom a cold turkey stav - bohužel neumím česky popsat

Vážená paní doktorko, je v CR specialista na syndrom červené kůže po vysazení kortikoidů. Moje snacha od 16 let brala kortikoidy na atopický ekzém, ve svých 35 letech je vysadila. Po vysazení před 8 měsíci, prochází neskutečnými stavy, čímž trpí celá rodina. Můžete mi prosím poradit, kam se obrátit. O tomto syndromu jsem se dočetla jen v zahraničí a nikoliv zde. Děkuji za nasměrování - budu velice vděčna.

Veronika Klézlová

Dobrý den, bohužel nevím o žádném specialistovi, který by se speciálně tímto stavem zaobíral. Je zapotřebí hlavně trpělivost, nedráždivá kosmetika bez konzervantů a postupně se ataky zčervenávání, pálení i olupování atd. objevují čím dál tím méně, může to ale trvat až 2 roky. Viditelné stále přetrvávající rozšířené cévky lze vylepšit intenzivním pulzním světlem.
    MUDr.Klézlová Veronika, Medical Laser Centre

• Mateřské znamínko

Dobrý deň,
    začalo ma trápiť materské znamienko. Oblasť v okolí znamienka je červená, podráždená a svrbí. Som pacientka liečená dlhodobo na atopickú dermatitídu a nie som si istá, či je to prejac ochorenie alebo je problém so znamienkom. Rada by som sa spýtala, či je možné si nechať u Vás znamienko skontrolovať, prípadne nechať odstrániť? Veľmi pekne ďakujem za radu. Zuzana

Veronika Klézlová

Dobrý den, znaménko můžeme na našem pracovišti samozřejmě vyšetřit a případně odstranit - dle jeho druhu laserem či chirurgicky. Naše pracoviště ale nemá smlouvy se zdravotními pojišťovnami, ceny za konzultaci a ošetření najdete na naších stránkách našeho centra. MUDr. Veronika Klézlová , Medical Laser Centre

• Odstranění bradavic

čtyřletý syn má na patě a na palci u nohy bradavice. Na začátku října jsme byly 2x na "vypalování", po druhé zkušenosti jsem syna již k "naší" paní doktorce nedostala (strašně se bojí). Vyzkoušeli jsme doma léčbu přípravkem Kolodium Forte - právě aplikujeme podruhé, mezitím jsme zkoušeli cca 14 dní "babskou radu" banánovou slupku, ale bradavice stále drží. Je nějaká další možnost jak se bradavic účinně a co nejrychleji zbavit?

Veronika Klézlová

Dobrý den, aplikovala bych nejlépe dále Kolodium, imunitu můžete ještě podpořit např. užíváním imunoglukanů. Laserové ošetření bych u takto malého dítětě nechala až jako poslední možnost, aplikace lokální anestézie je také poměrně bolestivá a je nutná spolupráce pacienta. MUDr.Klézlová, MLC

Často kladené dotazy