Dotazy od pacientů (9)
Dobrý den, kde prosím se lze objednat na psychoterapii? Trápí mě dráždivý tračník a ráda bych se k Vám objednala. Jaké jsou ceny za sezení? Děkuji za informace.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, já mám také ještě volnou kapacitu, pracuji v Brně. Navštivte můj web. Hodně štěstí. Veronika Grossmannová
Dobrý den, už cca 2. rokem mě trápí velká únava a občasné bolesti hlavy. Byl sem na vyšetření u pra
už cca 2. rokem mě trápí velká únava a občasné bolesti hlavy. Byl sem na vyšetření u praktického lékaře, ale po vyšetření a odebrání vzorků krve, kdy všechno bylo v pořádku, se kromě předepsání aulinu můj problém nikam neposunul. Změnil sem stravování, přidal pohybové aktivity a snažím se dodržovat pravidelný spánkový režim, ale za několik měsíců sem nepoznal ani drobné zlepšení, poslední dobou to jde možné ještě k horšímu. Chtěl bych se proto prosím zeptat, zda mi můžete doporučit nějakého odborníka z Olomouce, který se touto problematikou zabývá?
Děkuji.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Zkusila bych nějakého homeopata nebo akupunkturistu, podle toho co by vám víc vyhovovalo. Podívejte se do adresáře homeopatů na stránkách CEDH nebo webu Svět Homeopatie.
Dobrý den, Mám problém si vybrat psychologa, nikdy jsem u žádného jakoby nebyl a nejspíš bych potře
Mám problém si vybrat psychologa, nikdy jsem u žádného jakoby nebyl a nejspíš bych potřeboval na mojí pojišťovnu MV. Možná bych byl i schopný si zaplatit kolem těch 500 -, za jedno sezení. A chodil bych pravidelně.
Můj problém se týká: úzkosti a panicke poruchy, mám trochu problém s komunikaci už od malička. Posledních asi 4 měsíce se moje úzkost vyšplhala snad na maximum, jakobych se už přestal snažit a všechno zahodil. Ale moje problémy trvaji přes šest nebo sedm let. Nikdy jsem se nepokusil je řešit a teď mám velký zájem. Byl jsem tento týden na krizovém centru,protoze jsem měl pro mně těžký panicky záchvat, ve FN Brno a vážně se mi u pana doktora líbilo a chtěl bych si s někým promluvit. Teď jsem na neurolu 0,25 a začal jsem brát Zoloft zatím mi bylo doporučeno brát týden po 25mg. Děkuji moc za přečtení
S pozdravem Michal, 22ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, myslím, že najít si psychoterapeuta, zvlášť když máte zájem na vášich problémech pracovat, bude pro vás to nejlepší. Určitě je to ale běh na dlouhou trať. Hodně štěstí.
Dobrý den , chtěla jsem se zeptat, zda-li je psychickým problémem závislost na partnerovi a zároveň, jestli tento problém lze vyřešit. Domnívám se, že já tento problém mám, ale nevím, jestli dokážu sama se sebou něco dělat. Děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, navrhovala bych vám začít chodit na psychoterapii, nejčastěji se jí zabývají psychologové. Tam i zjistíte jestli je to problém nikoliv, jestli vám to vadí a jak byste s tím mohla něco udělat.
Dobrý den. Chtěla bych poradit co tím muj otec se doma ponižuje a ve škole když dostanu špatnou znamku tak mě ještě deptá tak jak se mam zlepšit i když si tata něuvědomuje co tim dělá a co je jestě horší už nemam vubec chut k jídlu a pořad se mě chce zvracet já vím že bych se měla zajít za odborníkem ale bojim se co když se to dozví otec a bude doma hustá atmosféra Děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, jak jsem tak četla, opravdu by byla dobrá konzultace s psychologem, nejlépe i s otcem, abyste si situaci vyjasnili před někým třetím a v bezpečném prostředí.... případně se nestydte obrátit na nějakou linku bezpečí, kam můžete volat anonymně....
Když depresi neřeším jaké to může mít následky děkuji
Když depresi neřeším jaké to může mít následky děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, to je těžké... Stav, který, lajci nazívaji depresí, tj. rozladu, špatnou náladu, kterou má občas každý, tu zvládnete vyřešit sám. Depresi, nemoc, je nutné řešit s odborníkem, prychiatrem, psychoterapeutem...Deprese může způsobit ztrátu zájmu o okolí, rodinu, svět, pocity méněcennosti, neschopnosti, myšlenky na nebýtí a v nejhorším případě sebevraždu. Nebojte se jít za odborníkem, ten nevrhne vhodnou léčbu, psychoterapii, léčbu psychofarmaky nebo jinou metodu.
Dobry den, prosim Vas o pomoc s mou zivotni situaci. Je mi 26 let a mam za sebou uz spoustu zkusen
Dobry den, prosim Vas o pomoc s mou zivotni situaci.
Je mi 26 let a mam za sebou uz spoustu zkusenosti. Cestoval jsem nekolik let po Svete a take jsem pracoval na ruznych mistech. Problem je zrejme s mou minulosti ve ktere jsem byl sikanovany spoluzaky a od rodicu se mi take tolik lasky nedostavalo, jelikoz ji smerovali vice na meho bratra. Mam velke potize, udrzet si s nekym delsi kontakt a tak se citim velmi casto osamocen. Nedokazu si najit nove pratele. Dostal jsem se do stadia, kdy uz nedokazu mit radost ze zivota. Citim se jako bych uz vse zazil a zustal sam. Je to velmi demotivujici pocit, ktery me odrazuje, od smichu od srdce a byt pozitivnim clovekem. Drive, hlavne na cestach jsem nesl samotu velmi tezce, nekdy jsem myslel i na to nejhorsi, ale z toho jsem se vicemene dostal a ted uz to tak emocne neprozivam. Citim se, jako kdybych ztratil motivaci do zivota. Stal se ze me z velke vetsiny negativni clovek, ktery se ale chce zmenit, jen to pravdepodobne nedokaze sam. Velmi casto premyslim, hlavne kdyz se citim osamocen, ze by mi mohl pomoci pes, ale nerad bych pred necim utikal, protoze vim, ze byse to urcite vratilo.
Byl bych Vam moc vdecny za napsani par radku od zkuseneho/ne psychiatra/icky.
Mockrat dekujiODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, myslím, že místo spousty slov bych vám nabídla najít si psychoterapeuta a s ním se podívat na vaši životní situaci, jen tak naleznete řešení, které se bude pro vás nejlépe hodit. Přeji hodně štěstí
Nosní polypy
manžel má nosní polypy, navštěvuje ORL ve Vojenské nemocnici. Lze využít homeopatické léky jako podpůrnou léčbu?
Děkuji
Marie, BrnoODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, homeopatii lze používat jako dobrou podpůrnou terapii na váš problém. Objednejte se ke konzultaci a určitě něco vymyslíme. S pozdravem V. Grossmannová
Dá se léčit,bylinkami?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mam 5letého syna a trpí žaludeční nervozou, nejsou nějaké bylinka které by mu mohli nějak ulevit. Nechci žádné prášky, ale už se nechci dívat nato jak se trápí vždy při něčem novém. Navštívily jsme i klinickou psycholožku, ale ta nám nijak nepomohla. Děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, léčím hlavně homeopatiky. S žaludeční neurozou by se určitě dalo něco udělat, ale byla by nezbytná osobní konzultace. S pozdravem V. Grossmannová
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…