Dotazy od pacientů (10)

Dobrý den, je mi 16 let a stále mám malý penis a varlata, Ochlupení mám. Co mám dělat ?

MUDr. Veronika Cirmanová

možné zatím řešit s Vaším pediatrem, ev. vhodné urologické vyšetření.

• Dobrý den, je mi 14 let a už jeden rok mě trápí že, pokaždé po masturbaci mě bolí kostrč a nutí mě t

Dobrý den, je mi 14 let a už jeden rok mě trápí že, pokaždé po masturbaci mě bolí kostrč a nutí mě to na záchod...potom mám vždy místo stolice plno hlenu a dnes jsem tam viděl jemnou světlo krev..co mám dělat? Přijde mi trapné toto řešit s rodiči

při obtížích můžete navštívit urologa v místě bydliště. Dr. Vc

Dobrý den.
    Bylo by možné se přihlásit k léčbě cukrovky 2 typu bez inzulínu na EndoBarrier? Děkuji za informaci kde. Miluše

MUDr. Veronika Cirmanová

metodu Endobarier nabízí IKEM.

• Prosím, je možné, aby na zánět dutin ,pediatr doporucil 6-ti letému dítěti Nurofen grip tablety s ps

Prosím, je možné, aby na zánět dutin ,pediatr doporucil 6-ti letému dítěti Nurofen grip tablety s pseudoefedrinem ,který je volně prodejný?

MUDr. Veronika Cirmanová

Nurofen Grip je doporučován až od 12 let věku dítěte.

• Dobrý den, prosím, může mi někdo vysvětli pojem "Hormonální profil"? Dcera už druhý rok bojuje po vy

Dobrý den, prosím, může mi někdo vysvětli pojem "Hormonální profil"? Dcera už druhý rok bojuje po vysazení HA s nepravidelnou menstruací. Dočetla jsem se, že to asi dělá endokrinolog a gynekolog. Je to běžné vyšetření? Aby o něj nepožádala a nebylo jí řečeno, že je to zbytečné, že nepravidelná…

MUDr. Veronika Cirmanová

o vyšetření hormonálního profilu může dcera požádat svého gynekolologa. Endokrinologa pak následně, pokud gynekolog nevyřeší.

můj dotaz se týká dcery, které je osm let. Během posledních tří týdnů se jí prý dělá nevolno, motá se jí hlava, je jí na zvracení. S ničím se neléčí a byli jsme s ní u lékaře, který jí zkontroloval moč a udělal rozbor krve, některý rozbor trval i přes týden. Vše negativní, nic…

MUDr. Veronika Cirmanová

Doporučuji pohlídat pravidelný režim -tekutiny, spánek, stravu. Při současném zhoršení zraku doplnit oční vyšetření. Při trvání obtíží také neurologické vyšetření a ORL. Ionty a hormony štítné…

Dobry den,
    poslední dobou me trápí problémy s jídlem. Mam dvě obdobì, která se opakuji. Buď sním za den pouze málo jídla a nemám chuť k jídlu. Musim ho do sebe tlačit. A jsem nafoukla. Ale na záchod chodím. Nebo jim každou hodinu a mam porad hlad.
    Trápí me to uz asi půl roku. Střídá…

MUDr. Veronika Cirmanová

kolik je Vám let? Můžete se obrátit na svého praktického lékaře k provedení screeningu celiakie.

Vc

• Dobrý den, může snížená funkce štítné žlázy způsobit nízký tlak? Co jsem se začala léčit se štítnou

Dobrý den, může snížená funkce štítné žlázy způsobit nízký tlak? Co jsem se začala léčit se štítnou žlázou, tak mi klesl tlak na 105/70. Původně jsem měla tlak 140/90. Tlak mě teď hodně trápí.. Děkuji za odpověď.

Ano

plánujeme těhotenství přes reprodukční centrum a souvisle s tím řeším štítnou žlázu (35).
    Bohužel mě potkala ošklivá angína. Antibiotika a prášky na odhlenění. Léčba na tři týdny. Obvodní doktor mi provedl krevní testy, kde mi TSH ukazuje hodnoty 6,347. Podle mě, lajka,…

MUDr. Veronika Cirmanová

Akutní infekce falešně zvyšuje hodnotu TSH. Je nutné zopakovat vyšetření TSH a FT4 s odstupem 14 dnů po odeznění akutní infekce. Dle kontrolního výsledku pak ev. úprava léčby. Před plánovaným těhotenstvím…

• Dobrý den paní doktorko.mám 10letou dcerku,ktrá bývá boužel často nemocná jsme ze Křtin kde momentál

Dobrý den paní doktorko.mám 10letou dcerku,ktrá bývá boužel často nemocná jsme ze Křtin kde momentálně nemáme dětského lékaře,a moc ho sháním-e pro ošetření dcerky.Problém je i takový,že jsem loni na podzim prodělala monoencefalitidu s trvalými následky nevlastníme auto jsme odkázáni jen na autobusu…

MUDr. Veronika Cirmanová

naše ordinace je v Praze, což je pro Vás asi nereálné.
    Zkuste se prosím obrátit na zdravotní pojišťovnu své dcerky, aby Vám pomohli vyhledat volného pediatra co nejblíže…