Dotazy od pacientů (35)

• Dobrý den, zub 5 mám endodonticky ošetřený a je nutné na něj nasadit korunku. Je možné si nechat zho

Dobrý den, zub 5 mám endodonticky ošetřený a je nutné na něj nasadit korunku. Je možné si nechat zhotovit též celokeramický zub 6, který bude přichycen jen na tomto zubu 5 (zub 7 již není) ? Děkuji.

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Technický , dá se to udělat.Jen bude to konstrukce,která za kratší dobu Vám zničí i 5 ku.Je lepší zhodnotit stav kosti v oblasti 6 ky, a dát tam implantát.

• Dobrý den, jsem po extrakci spodní sedmičky. Po pár dnech jsem skončila na pohotovosti s neúnosnou b

Dobrý den, jsem po extrakci spodní sedmičky. Po pár dnech jsem skončila na pohotovosti s neúnosnou bolestí. Lékař řekl že mám suché lůžko ránu vyčistil a do ní vložil jakousi hnědou pastu a nasadil antibiotika. Bolesti mám stále jen únosnější ale co mě zajímá je jestli opravdu nemusím na další…

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Pravděpodobně, že vložka na ošetření alveolitidy je vstřebávácí, a měnít jí nebude potřeba.Takové vložky dnes se používají poměrně často.

• Dobry den, chtela jsem se zeptat. Vcera jsem ve 3 hodiny byla na vytrhnuti osmicky u stomatochirurga

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Vcera jsem ve 3 hodiny byla na vytrhnuti osmicky u stomatochirurga, dostala jsem lokalni anestezii. Dnes po 24 hodinach mam stale necitlivou pulku brady. Je to normalni? Jak dlouho muze tento stav pretrvavat a kdy je nutne si zajit s timto uz k lekari? Dekuji

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Občas během extrakce dolních osmiček se stáne,že se poškodí dolničelistni nerv, třeba moc blízko se nachazel vedle osmičky a nahodou se poranil v průběhu extrakce.Většinou tá porucha…

• Dobrý den, mám dotaz. Dcera má jít na trhání dvou druhých zubů před rovnátkami pomocí rajského plynu

Dobrý den, mám dotaz. Dcera má jít na trhání dvou druhých zubů před rovnátkami pomocí rajského plynu. Dostane u toho i injekci proti bolesti? Nevím jak to funguje. Děkuji

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý večer.Většinou je potřeba přídat navíc ještě standartní injekce,aby pacient necítíl bolest během extrakce v rajskem plynu.

• Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Mám zničený moc horný chrup zanedbávala som to kvôli veľkému

Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Mám zničený moc horný chrup zanedbávala som to kvôli veľkému strachu . No chcela by som si to dať do poriadku a zároveň prekonať ten veľký strach záleží mi na tom aj keď už pozde . Jak dlho by to približne trvalo??

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den. Záleží to na konkrétní situaci, více Vám řekne zubář, až se dostanete na vstupní vyšetření, zhotoví se RTG atd.

• Udělal se mi nad zubem "váček" a zub trochu bolel, tak jsem šla k zubařce, kde mi vyčistila kanálky.

Udělal se mi nad zubem "váček" a zub trochu bolel, tak jsem šla k zubařce, kde mi vyčistila kanálky. Od té doby mě to bolí ještě víc, je to už 3 dny. Odezní to ještě, nebo je někde chyba?
    Už mi kanálky dělala jednou na jiném zubu, to se jí nepovedlo a zub vytrhla. Tak nevím,…

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Po čístění kořenových kanálků zub může být citlivý několík dnů, je to normální.

• Dobry den,pochazim z Usti nad Labem a chtela jsem se zeptat na nejblizsi zubni centrum kde se venuji

Dobry den,pochazim z Usti nad Labem a chtela jsem se zeptat na nejblizsi zubni centrum kde se venuji odstraneni amalganovych plomb.Nejaky cenik prosim a jak se da domluvit eventuelne termin vim ze v Praze nejaka centra jsou.Dekuji za odpoved

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Pokud by Vám nevadilo dojíždět do Prahy,rád Vás zaregistruju ve svojé ordinaci a vyměníme amalgamové plomby na bílé.

• Dobrý den, můj zubař má momentálně zavřenou ordinaci a nevím, kdy se k němu dostanu. Loni v létě mi

Dobrý den, můj zubař má momentálně zavřenou ordinaci a nevím, kdy se k němu dostanu. Loni v létě mi čistil a vyplnil kanálek u zaníceného zubu. V dásni nad zubem byla píštěl, která se ale poté zhojila. V poslední době se ale v tom místě objevila bílá tvrdá tečka, která se zvětšuje. Zkusila jsem…

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý večer.Pravděpodobně nemáte čemu se bát.Je to jízva po zhojení píštěle,takové menší zbytnění dásně. Ten útvar většinou níčemu nevádí a nějakého zvláštního ošetření nevyžaduje.

ráda bych se zeptala, zda se najde zubař na Praze 3, který stále přijímá nové pacienty. Děkuji.

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Příjímám nové pacienty do svojé ordinace na Praze 4 - Podolí .Mám smlouvy skoro ze všemi pojišťovny.

• Dobrý den, hledám zubaře, co má smlouvu s OZP a umí dělat jednu plombu na pojišťovnu a ani není tak

Dobrý den, hledám zubaře, co má smlouvu s OZP a umí dělat jednu plombu na pojišťovnu a ani není tak předražený (3 tisíce třeba za plombu nebo tak). Je tu někdo takový?

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Mám smlouvu s OZP. Na vstupním vyšetření domluvíme se, jaký plombovací materiál v Vášé situaci bude nejlepší použít.

Dobrý den. Má hroznou paniku že zubaře. Po tom čím jsem si přišla v minulosti se není čemu divit.
    Hledám vstricneho,hodneho,tolerantní zubaře.

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý večer.Pokud by Vám nevadílo dojíždět do Prahy,rád Vás zaregistruju ve svojé ordinaci.Spolupracuju skoro ze všemi pojišťovny.

• Hledáme kvalitního mladšího zubaře v Pardubicich ke kterému bychom mohli přejít do péče celá rodina(

Hledáme kvalitního mladšího zubaře v Pardubicich ke kterému bychom mohli přejít do péče celá rodina( bere nové pacienty) , kde je základním péče hrazena ze zdrav. pojištění, nadstandard samozřejmě zaplatíme. Poradíte kam se obrátit?Dekuji

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Pokud by Vám nevadílo dojíždět do Prahy,rád Vás zaregistruju ve svojé ordinaci,mám smlouvy skoro ze všemi pojišťovny.

• Dobrý den! Už dlouho jsem hledám zubaře, v Hradci Králové, který přebíral by nový klienty, ale nemůž

Dobrý den! Už dlouho jsem hledám zubaře, v Hradci Králové, který přebíral by nový klienty, ale nemůžu najít takovou. Prosím doporučte někoho! Předem děkuji !

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý večer, kdyby Vám nevadílo dojíždět do Prahy - rád Vás zaregistruju ve svojé ordinací.Mám smlouvy skoro ze všemi pojišťovny.

Mam oteklou tvar ale zub me neboli jenom ta tvar nwmuze to byt zanet ?

Dr. Valerii Vashchuk

Dobrý den.Ano,může ten zánět být spojený ze zubem.

• Dobry den pane Doktore zhanime z msnželkou doktora kdy by ste mnel najbližsi volny čas na lečeni zub

Dobry den pane Doktore zhanime z msnželkou doktora kdy by ste mnel najbližsi volny čas na lečeni zubu u manželky

Často kladené dotazy