Dotazy od pacientů (14)

• Dobrý den, už víc jak dva roky mam kožní problém na dlaních. Jsou to male podkožní puchýřky se zánět

Dobrý den, už víc jak dva roky mam kožní problém na dlaních. Jsou to male podkožní puchýřky se zánětlivou tekutinou. Byla jsem u tří doktoru, každý mi doporučil jinou léčbu a žádná nezabrala. Bylo mi řečeno ze je to atopicky ekzém a víc se o to nikdo nezajímal. Dnes mi palec pravé ruky napuchl,…

MUDr. Stanislava Hrňová

bez vyšetření nelze na vaš dotaz odpovědět

na pravé straně zad se mi udělal červený, uzlovitý novotvar. Kožní lékařka mne poslala na chirurgii a odběr vzorku. Výsledek - s velkou pravděpodobností se jedná o pseudolymfom, dále mne odkázala na internet. Existuje nějaké dovyšetření, abych s jistotou věděla, zda se opravdu…

MUDr. Stanislava Hrňová

Kozni lekarka vam postip navrhla presne. Histologicke vysetreni urci, o jaky typ nadorku se jedna. A teprve nasledne , dle vysledku vysetreni se provadi dalsi diagnosticke zakroky. Pekny den

• Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit se akné při styku kůže s kůží. Spíše v oblast

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit se akné při styku kůže s kůží. Spíše v oblasti obličeje. Po dlouhem boji jsem se akne zbavila a mam strach, aby me ním můj přítel znova nenakazil.

MUDr. Stanislava Hrňová

Ma-li akne s infekcni slozkou, tak je to mozne. Ale ten infekt muze mit i v krku, nose atd

• Dobrý den. Prosím o radu. Snad celý život mám pernamentně popraskané nehty u palců nohou ze strany.

Dobrý den. Prosím o radu. Snad celý život mám pernamentně popraskané nehty u palců nohou ze strany. Boty střídám a mám v nich i dostatek místa. Problém je stále stejný, nezhoršuje se, ale ani nelepší. Nebolí a zkracování je také v pořádku. Poraďte prosím co s tím mohu udělat. Předem děkuji za…

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, chtělo by to provést odběry krve, zda nemáte nějaký problém interní a hlavně musíte navštívit kožního lékaře, aby nehty vyšetřil. Důvodů může být mnoho.

• Dobrý den. Ve středu mi řezali furunkl na zádech. Mezitím jsem byl v pátek a teď naposledy v sobotu

Dobrý den. Ve středu mi řezali furunkl na zádech. Mezitím jsem byl v pátek a teď naposledy v sobotu na kontrole. Dnes je pondělí a zdá se mi, že tam mám hnis. Mám zajít k lékaři? Nijak to nebolí, jen štípe když to sprchuji. Jak ses mám o ránu starat, kromě převazu (krytí). Děkuji moc.

MUDr. Stanislava Hrňová

Určitě navštivte lékaře , někdy je nutné nasadit celkově antibiotickou léčbu

byla jsem koncem února na kožní s vyrážkou na hrudi. Udělal se mi tam růžový flek, který rostl a pak se začly dělat po těle další. Paní doktorka to diagnostikovala jako růžovou pityriázu s tím, že do 6-8 týdnů sama vymizí. Už je to přes tři měsíce, co se mi objevila první skvrna…

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, toto onemocnění se dá léčit- resp. urychlit hojení . Paní doktorka měla však pravdu, že budou postupně ložiska blednout a vymizí. Běžně to trvá 2 měsíce. Já na urychlení terapie…

• Mám na krku červené skvrny, které se začaly objevovat asi tak před třemi roky a pomalu se zvětšují.

Mám na krku červené skvrny, které se začaly objevovat asi tak před třemi roky a pomalu se zvětšují. Z počátku jsem si myslel, že se jedná o podrážděnou pokožku po holení. Vynechal jsem přípravky po holení s obsahem alkoholu, zkusil jsem el. hol. strojek a zkusil jsem se také nějaký čas neholit.…

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, na tento dotaz se nedá jednoduše odpovědět, musíte navštívit kožního lékaře

• Dobry den, po obstriku zapesti mi v miste vpichu zustala ruzovobika skvrna. Vypada to jako ztrata pi

Dobry den, po obstriku zapesti mi v miste vpichu zustala ruzovobika skvrna. Vypada to jako ztrata pigmentu. Je stav trvaly? Mam jiz 2mesice. Mohu si nejak pomoci? Dekuji Johana

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se do kloubů velmi často aplikují kortikoidy, mohlo dojít k úniku malého množství do podkoží a kůže a způsobí atrofii kůže s poruchou pigmentace. Většinou je tento…

• Dobry den, chtela bych se zeptat, beru masticku Duac gel, po jak dlouhe dobe co mast vysadim muzu na

Dobry den, chtela bych se zeptat, beru masticku Duac gel, po jak dlouhe dobe co mast vysadim muzu navstivit solarium nebo se vystavit primemu slunci... Dekuji za odpoved

MUDr. Stanislava Hrňová

Alespoň týden nechejte kůži odpočinout, ale i tak si dejte jen slabou dávku v soláriu

• Dobrý den, jsem po operaci slepého střeva a u jizvy v pupíku se mi udělala taková menší bulka a vůbe

Dobrý den, jsem po operaci slepého střeva a u jizvy v pupíku se mi udělala taková menší bulka a vůbec nevím co to je..

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, musíte to ukázat operatérovi, může se jednat o několik komplikací

• Dobrý den, trpím perioralní dermatitidou a v 8.týdnu těhotenství mi kožní lékařka předepsala entizol

Dobrý den, trpím perioralní dermatitidou a v 8.týdnu těhotenství mi kožní lékařka předepsala entizolovou pastu. Mazala jsem postižené místo ráno a večer. Občas i odpoledne. Nyní jsem ve 13.týdnu a na internetu jsem se dočetla, že se entizol v 1.trimestru nesmí používat. Ihned jsem ji přestala…

MUDr. Stanislava Hrňová

V lokální formě Entizol můžete používat , jedná se o tabletovou formu, která se nesmí používat

včera (1. 3. 2019) jsem byl na kryonizaci ložiska bradavic (verruca vulgaris) dusíkem. Dané místo se naplnilo krví (která je nyní tmavá - sražená) a oteklo - průměr 2 cm, výška 1 cm.
    Chtěl bych se zeptat, zda takto vypadá normální průběh kryonizace?
    A je nějaká…

MUDr. Stanislava Hrňová

Přijďte dneska na 13,00 hod a já vám to ošetřím . Je to běžné, do puchýře, který je běžný vám praskla cévka.
    Hrnova

• Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dělají se mi cca měsíc svědivé pupínky na kotníku, nártech a achil

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dělají se mi cca měsíc svědivé pupínky na kotníku, nártech a achilově šlase. K připovnání vypadají jako od kopřivy a svědivé. Předem děkuji za radu.

MUDr. Stanislava Hrňová

Dobrý den, může to být kopřivka, ale ta by byla na celém těle . Bylo by určite lepší se ukázat na kožním nebo praktickému lékaři . Pěkný den

• Dobrý den, objevil se mi hemoroid, byl jsem u lékaře, mám stanovenou léčbu a přehnal jsem to s hygie

Dobrý den, objevil se mi hemoroid, byl jsem u lékaře, mám stanovenou léčbu a přehnal jsem to s hygienou. Řitní otvor jsem si vydenzifikoval ajatinem a nechal tak 2 hodiny. Jenomže reakce byla taková že to začalo pálit a je to podrážděné, bolí to i při chůzi. Co byste doporučil na sklidnění pokožky?…

MUDr. Stanislava Hrňová

Dbrý den, na hojení je výborný Bepanthen plus, jinak by bylo vhodnější navštívit praktického lékaře a ten vás vyšetří a něco napíše