Dotazy od pacientů (7)

• Dobrý den, prosím Vás o radu. Můj dospívající bratr má tak špatný vztah s rodiči, že je za ně už ani

Dobrý den, prosím Vás o radu. Můj dospívající bratr má tak špatný vztah s rodiči, že je za ně už ani nepovažuje, neumí spolu komunikovat a mají nedostatku respektu a pochopení pro druhého. Otec by z jeho strany rád vztah zachránil a hledal s ním odbornou pomoc u psychologa, ale nevím jak tuto…

PhDr. Šárka Kýrová

Že může být šťastný (šťastnější)

Dobrý den.
    Našel by se v Brně psycholog/ terapeut, který se již setkal s termínem “Maladaptive Daydreaming” a ke kterému bych nejenom kvůli tomuto stavu mohla docházet? Zatím jsem se nesetkala s nikým, kdo by věděl o čem mluvím. Děkuji

PhDr. Šárka Kýrová

Nevím jestli v Brně, ale snění je běžná věc, když ho není moc, tak jako všeho v životě.. zkuste se zamyslet před čím unikate a pak s tím jít za psychologem

• Dobrý den, můžu mít psychicky blok k sexu z manzelova podezirani nevěry a toho že mi on sám nevěří?

Dobrý den, můžu mít psychicky blok k sexu z manzelova podezirani nevěry a toho že mi on sám nevěří? Děkuji

PhDr. Šárka Kýrová

K uvolnění a oddaní se blízkosti je potřeba důvěra a radost být s tím druhým. Podezírání (výčitky apod.) ať už z čehokoliv ničí oboje..

• Dobrý den, mám poslední dobou špatnou náladu, bušení srdce, nemůžu se skoro nadechnout, mám sevřenou

Dobrý den, mám poslední dobou špatnou náladu, bušení srdce, nemůžu se skoro nadechnout, mám sevřenou hruď.. může jít o úzkost? Máme to v rodině. Mám si s tím někam zajít? Děkuji za odpověď.

PhDr. Šárka Kýrová

Váš stav nejvíc připomíná panicky záchvat úzkosti. Někomu zabere psychoterapie, někdo potřebuje i léky. Obě poměrně efektivní

• Dobrý den, je mi 18 let. Jsem dívka mám spokojený život,ale i tak mam problémy. Mám problém,ze posl

Dobrý den, je mi 18 let. Jsem dívka mám spokojený život,ale i tak mam problémy. Mám problém,ze poslední rok aspoň, nevim přesně jak dlouho,ale z ničeho nic zacnu přemýšlet a najednou se mi začne chtit brečet z ničeho nic. Před chvílí jsem chtěla jít spat a zase ani jsem nepřemýšlela, prostě…

PhDr. Šárka Kýrová

Nezvazujete terapii? Na emoce má většina směrů terapeutických dobrý efekt

potýkám se s potíží týkající se uvolnění. Vypadá to na nahromaděný stres, traumata, potlačené emoce. Také s tím nejspíše související impotence. Obecně taková zatuhlost a potíže se otevřít.

Co Vás k tomu napadá, co se s tím dá dělat?

Děkuji pěkně…

PhDr. Šárka Kýrová

Vtipné je, že jste si vlastně sám odpověděl, tj. naučit se uvolnit (relaxace, meditace...) a pak se naučit nekumulovat stres v sobě, tj. zvýšit vědomí toho, kdy prekracujete vlastní hranice

• Přítel semnou neumí komunikovat

Dobrý den,hledám odbornou pomoc pro mého přítele.Jsme spolu sice krátce(cca 6 měsíců),ale moc ho miluji věřím v to,že i on mně,ale bohužel semnou neumí normálně komunikovat,vyjíždí po mě za maličkosti a nezvládá stresové situace.Vyvrcholí to až ve veliké nedorozumění,přitom toho třeba za hodinu…

PhDr. Šárka Kýrová

soukromě již nepracuji, takže může přijít na pojišťovnu buď do nemocnice nebo do ambulance. Musí se ovšem předem objednat. Aktuálně klienty beru jen do nemocnice.
    Jinak co…