Dotazy od pacientů (16)

• Dobrý den, chci se zeptat,jestli jezdíte ještě do Kadaně ohledně plastiky očních víček, děkuji za od

Dobrý den, chci se zeptat,jestli jezdíte ještě do Kadaně ohledně plastiky očních víček, děkuji za odpověď.

MUDr. Petr Hýža

Dobry den, nikdy jsem tam nejezdil a neoperoval. Dr.Hyza

• Povadlá prsa,perace

Dobrý den pane doktore,
    již delší dobu zvažuji operaci prsou. Mám větší prsa a po těhu již značně povadlá. Navíc mi už dosti vadí jejich tíha.
    Ráda bych podstoupila celkovou úpravu i se zmenšením.
    Děkuji Vám za informace

MUDr. Petr Hýža

Zmenšení a modelace prsů je operace, kterou běžně provádím a mohu ji doporučit. Výsledky jsou velmi dobré. Dr. Hýža

• Oční víčka

chtěl sem se zeptat jestli by bylo možné provést zákrok dolních i spodních očních víček,tak aby mi to zvýraznilo oči? jde o to aby se mi opticky oči zvětšili, aby okolní kůže víček se minimalizovala a byli tak více vidět mé nevýrazné oči. Kolik by operace stála a jakou…

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Operace očních víček zvýrazňují oči, protože se většinou odstraní nadbytky kůže vzniklé stárnutím. Metod je více a použije se ta, které je pro Vás vyhovující. Dr.…

• operace prsu

Dobrý den, pane doktore,
    chtěla jsem se prosím zeptat, jestli mám nárok na plnou úhradu operace prsu po ongologickém zákroku. Pokud ano, je lepší počkat, až budu mít miminko nebo se prso může upravit i i před těhotenstvím? Miminko budu moci mít až tak za dva roky.
    Děkuji a přeji…

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, na úhradu této operace máte nárok ze zdravotního pojištění. Dr. Hýža

• Dotaz k věku

Dobrý večer,
    chtěla jsem se zeptat, zda je možná úprava prsa ( to zní blbě , asi spíš plastika), dcera má 16 let a jedno prso má asi o číslo větší, já ji tvrdím že do 18 asi nic nenadělá. Nevím jestli mám pravdu, ale hodně se tím trápí, proto obtěžuji s dotazem, zda počkat opravdu až…

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, zhodnocení je vždy individuální. Obecně není vhodné s prsy dělat kosmetické úpravy před úplnou dospělostí ( tedy před 18 rokem). Ovšem , pokud by psychické problémy byly takového rázu,…

• Rhinoplastika

Dobrý den pane doktore,
    chtěl bych se Vás zeptat, zda provádíte rhinoplastiku měkké části nosu (v mém případě jde o narovnání a zkrácení měkké části nosu) v lokální nebo celkové anestezii? Dále bych se Vás chtěl zeptat o jak náročnou operaci se může jednat?
    Předem Vám mockrát děkuji…

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ano tuto operaci provádím buď v narkoze nebo v lokální anestezii. Záleží na rozsahu operace a také na přání pacientky. Vše je vhodné probrat při osobní konzultaci. Objednání…

• Zmenšení prsou

ráda bych se zeptala jestli provádíte operaci zmenšení prsou ze zdravotního důvodu a to: na doporučení od ortopeda, neurologa a praktického lékaře .

Děkuji za odpověď

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, ano tyto operace provádím ve FN Brno. Na konzultaci se můžete objednat na naši soukromou kliniku Leticia. Děkuji, dr. Hýža

• liposukce břicha po porodu

Dobrý den, plánuji liposukci břicha po porodu. Za jak dlouho po zákroku doporučujete další těhotenství? Případně, zda doporučujete zákrok až po druhém porodu?
    Děkuji.

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, liposukci břicha lze provést v podstatě kdykoliv i mezi 2 těhotenstvími. Je však nutné ponechat dostatečný odstup po porodu, aby se kůže a břicho vrátily zpět do normálních anatomických…

• Provádíte i plastiku nehtového lůžka?

Dobrý den
    Děláte prosím i plastiku nehtového lůžka?
    Parciální resekce mi vůbec nepomohla, a tak zjišťuji ke komu bych se mohla objednat. Našla jsem na vás ohledně tohoto zákroku samé chvály, jenže byly staršího data.
    Děkuji předem za odpověď

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, ano tuto operaci provádím ale bohužel nemáme smlouvu s pojišťovnou. U nás je zákrok hrazený. Děkuji, dr. Hýža

• Rekonštrukcia prsníka

Dobrý den p. doktor. Mám takýto dotaz. V roku 2011 som podstupila mastektómiu prsníka.Za tri roky som podstúpila rekonštrukciu vložením implantátu,ale kedže jazva po mastektomii nevydržala na jednom mieste,implantát mi vybrali. Za rok nato mi vložili expander, aby sa koža postupne naťahovala,ale…

MUDr. Petr Hýža

Ano, tato operace je rozumným řešením Vašeho problému. Pokud je nekvalitní kožní kryt, je vhodná rekonstrukce prsu vlastní tkání. Dr. Hýža

• abdominoplastika

Manžel má po operaci kýly,vtaženou jizvu po slepáku a deformitu břicha.Chirurg mu doporučil rekonstrukční operaci břicha,nebo abdominoplastiku.Je možnost,že by úkon hradila VZP,když se nejedná o kosmetický zákrok?

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Pokud se nejedná o kosmetický zákrok operaci hradí pojišťovna. Pokud je operace z kosmetických důvodů, pak si ji pacientky a pacienti hradí. Dr. Hýža

• Labioplastika a zvětšení poprsí

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat zda li je možné udělat labioplastiku a zvětšení poprsí pomocí implantátů zároveň a jaká by byla přibližná cena např.při použití kulatých implantátů mentor?Děkuji předem za Váš čas i odpověď.
    Katka

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Ano, tuto kombinovanou operaci běžně provádíme. Operace se dělá v narkoze. Aktuální ceník je uvedený na našich webových stránkách. Děkuji, dr. Hýža

• Tretia bradavka

Dobrý deň, rada by som sa Vás opýtala či odstraňujete tretiu bradavku, koľko zákrok približne stojí a či na to potrebujem doporučenie od môjho obvodného lekára. (poistenie mám na Slovensku). Vopred ďakujem za odpoveď.

MUDr. Petr Hýža

Ano, tuto operaci děláme. Cena je podle rozsahu - velikost bývá různá, pod bradavkou může být i prsní žláza. Prosím, objednejte se k osobní konzultaci. Děkuji, dr. Hýža

• Tretia bradavka

Dobrý deň, rada by som sa opýtala či viete odstrániť tretiu bradavku, koľko zákrok približne stojí a či na to potrebujem aj nejaký dokument od obvodného lekára. Ďakujem.

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, operace nadpočetné bradavky je poměrně běžná a jednoduchá operace. Nejprve můžete přijít na konzultaci a podle velikosti nadpočetné bradavky Vám případně doporučíme další vyšetření.…

• Zvětšení prsou

Dobrý den pane doktore, uvažuji o zvětšení prsou a chtěla bych si u Vás domluvit konzultaci. Jak dlouho se čeká na takovou operaci? Děkuji Horníčková

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Otevřeli jsme novou kliniku plastické chirurgie Leticia na ulici Sochorova 1 v Brně. Tím jsme navýšili operační kapacitu a podařilo se nám zkrátit čekací dobu na…

• Labioplastika

Dobrý den p. doktore, dívala jsem se, že provádíte labioplastiku. Zajímal by mě Váš názor a hlavně zkušenosti v lokální anestézii? Děkuji

MUDr. Petr Hýža

Dobrý den děkuji za dotaz.Labioplastiku provádíme většinou v lokální anestezii.Pěkný den s pozdravem dr.Petr Hýža