Dotazy od pacientů (5)

již 3 roky beru prášky, 1x denně tabletku zoloftu (100 mg) a při akutní úzkosti tabletku ataraxu. Občas dělám takovou věc, že když chci pít alkohol, den před a den po všechny prášky vynechám, abych na prášky nepila. Chci se zeptat na následky, jak moc mi to škodí, nebo jestli…

Nepít.

• Dobrý den je mi 19 let všiml jsem si že mám někdy deprese jsem kluk a chtěl bych se poradit s nějaký

Dobrý den je mi 19 let všiml jsem si že mám někdy deprese jsem kluk a chtěl bych se poradit s nějakým lékařem jestli by mi nedoporučil nějaké antidepresiva vážím 60kg a měřím 175cm mám mírnou aritmii už od narození ..
    Předem děkuji za jakoukoliv odpověď

MUDr. Michal Pořický

Dobrý den.Váš problém je řešitelný, je třena se objednat k vyšetření. MUDr.POŘICKÝ

chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné si udělat řidičský průkaz, když mám diagnózu středně těžká depresivní porucha a beru léky.
    Prosulpin 25 mg 1-0-0
    Pregabalin 75 mg 0-0-1
    Mirtazapin 30 mg 0-0-1
    Předem děkuji za odpověď.

MUDr. Michal Pořický

ano, nevidím v tom problém

• Dobrý den, četl jsem, že schizofrenie nastane, když je psychicky slabší jedinec vystavován nadměrné

Dobrý den, četl jsem, že schizofrenie nastane, když je psychicky slabší jedinec vystavován nadměrné psychické zátěži a stresu. Já jsem docela psychicky labilní a navíc se chci hlásit na medicínu. Takže vůbec nevím co teď, nedá se tomu nějak předejít? Děkuji moc..

MUDr. Michal Pořický

Dobrý den, příčina schizofrenního onemocnění je multifaktoriální. Pouhé vystavení stressoru nestačí. přihlaste se na medicínu a pokud na to máte, zvládnete to i bez "předcházení schizofrenie".…

• Dobry den. Již rok mám deprese, kdy mi nezabiraji antidepresiva. Sama sebe nepoznavam, jakoby mi něc

Dobry den. Již rok mám deprese, kdy mi nezabiraji antidepresiva. Sama sebe nepoznavam, jakoby mi něco přešlo v hlavě a já byla úplně jiný člověk. Nechci žít a už ztrácím sílu. Na internetu jsem si přečetla, ze se dříve léčili deprese a jiné onemocnění pomoci psychosomatickych látek a ze je to…

MUDr. Michal Pořický

Léčba Ketaminem probíhá cca 50 let, úspěch nevalný. Bude lepší, najdete-li si dobrého psychiatra a bude Vás rozimně léčit.