Dotazy od pacientů (60)
Dobry den,chci se zeptat jak se mam vyrovnat s tim,ze mne hodne blizky clovek zklamal protoze kazdeho udava na Policii spatne ted spim a zdaji se mi same nesmysly proste to boli v Srdci ? Dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, muzete vyhledat psychoterapeuta a sve pocity a sny prozkoumat, zpracovat, dat jim vyznam. S pozdravem M. Sz.
NeDobrý den,ráda bych se Vás zeptala.Již navštěvují psychiatra už 12 měsíců, léky pravidelně užívám cca 7 měsíců,adjuvín po jedné tabletě denně..Navštěvuji i psychologa cca. 4 měsíce.Před rokem po nemocí jsem měla pan.ataky.Dnes trpím depresi či úzkosti.Přesná diagnóza mi nebyla určena.Prosím…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den PŽ, prace na sobe je obvykle beh na dlouhou trat. S pozdravem M. Sz.
Dobrý den, poslední týdny mě trápí myšlenky ohledně mé budoucnosti. Jsem stále student a přivyděláv
poslední týdny mě trápí myšlenky ohledně mé budoucnosti. Jsem stále student a přivydělávám si. V červenci jsem si našla novou brigádu. Již při zaučování jsem se v daném místě necítila dobře, bohužel po dovolené v Alpách se tento pocit ještě znásobil. Najednou mě život ve městě…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, setkávání s psychoterapeutem a utřídění si myšlenek, pocitu, motivaci, přání a snů je moc dobrý nápad. S pozdravem M Sz.
Dobrý den, prosím o doporučení dětského psychiatra/psychologa, ideálně Středočeský kraj a Praha, který se zabývá poruchami příjmu potravy. Dcera 16 let, bulimická forma, pobyt na dětské psychiatrii v Motole - tam řešili především fyzickou stránku věci. Co se týká psychiky, nevyřešilo se nic,…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, podívejte se do seznamu psychoterapeutů na webu čap, seznam je rozdělen po krajích a u jmen kolegů jsou odkazy na jejich specializace a kontakty. S pozdravem M. Sz.
Dobrý den, v poslední době mívám často pocity úzkosti a začíná mi to trochu znepříjemňovat život. P
v poslední době mívám často pocity úzkosti a začíná mi to trochu znepříjemňovat život. Přibližně před 8 lety jsem měla 5x epilepticky záchvat,které vždy začal aurou kdy jsem slyšela jakoby bušení v hlavě. Taky jsem Začala pociťovat úzkost a strach z toho že se to může opakovat…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, psychoterapie je mozna a vhodna cesta pro zpracovani uzkosti. S pozdravem M. Sz.
Dobrý den Chci se zeptat na fyzický odpor k manželovi. Řešila jste něco podobného někdy a dá se to
Dobrý den
Chci se zeptat na fyzický odpor k manželovi. Řešila jste něco podobného někdy a dá se to vůbec vyřešit. Manželka mě od porodu má ráda míň a míň až se to za čtyři roky dostalo do fáze odporu. Oba by jsme to chtěly dát dohromady ale nevím jestli to bez pomoci dokážeme. Manželka…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, psychoterapie, individualni pro kohokoliv z vas ci parova se nabizeji. S pozdravem M. Sz.
Jsem na dně a uzavřela jsem se a užírám se nevím co mám dělat pomoz te mi prosím,děkuju
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, muzete vyhledat odbornika, krizovou sluzbu, linku duvery. S pozdravem Sz.
Dobrý den. Tíží mě taková myšlenka, představa o vypínač i v mé hlavě. Občas si říkám, že by to bylo
Dobrý den.
Tíží mě taková myšlenka, představa o vypínač i v mé hlavě. Občas si říkám, že by to bylo tak snadné a ulevujici-udelat cvak a vypnout to, ty emoce, city. A najednou by bylo vše lepší. Prostě se vzdát a odejít. Bojím se te touhy zmáčknout vypínač. Protože moc dobře vím, že nejsem…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, chcete-li na sobe pracovat a hledate pomoc, obratte se na krizovou sluzbu ci linku duvery. Sz.
Dobrý den, syn 4,5roku jedl do 18.mesicu bezproblémove vše jídlo. Během 2tydnu v té době,se 2x pozvracel po kaši. Od té doby, tj.3roky má odpor k jídlu. Ji víceméně 3_5pro něj "osvedcenych" jídel,ostatní za žádnou cenu nevezme do pusy,ani neochutná nic nového. Na velikosti jeho hladu…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, za mne nelze timto zpusoben radit, nejsou univerzalni rady, je treba rodinne situaci rozumnet, pracovat a pak hledat reseni, vyhledejte detskeho nebo rodinneho odbornika osobne. S pozdravem…
Dobrý den , bude mi 30 let a potřeboval bych nějaký kontakt na Ostravsku na empatického, milého psychologa/psycholožku či psychoterapeuta/psychoterapeutičku. Před rokem a dvěma měsíci jsem úspěšně absolvoval šestiměsíční léčbu závislosti na hypnotikách a benzodiazepinech a nyní poté, co jsem…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, ani ja nikoho osobne neznam v Ostrave, ale kouknete na web ceske asociace pro psychoterapii, zkratka je cap a tam je seznam psychoterapeutu po cele CR. Navic, moc hezky pisete o sobe…
Dobry den chtela bych se zeptat... Nedavno jsem mela problemy ktary jsem si zavinila sama v predesli praci ktery souvisel vyhazov a hrubi poruseni. jejich natlak me poznamenal tak ze se nevim co jse to semnou stalo. kdyz se dozvim ze nekdo se bavi s clovekem ktery delal v te predesle praci tak…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, chcete-li se neceho na sobe zbavit, budete muset pro to neco udelat, prace na sobe, sebepoznani, psychoterapie se nabizeji jako velmi vhodné formy. S pozdravem M. Sz.
Dobry den, poslední dobou me trápí problémy s jídlem. Mam dvě obdobì, která se opakuji. Buď sním za
Dobry den,
poslední dobou me trápí problémy s jídlem. Mam dvě obdobì, která se opakuji. Buď sním za den pouze málo jídla a nemám chuť k jídlu. Musim ho do sebe tlačit. A jsem nafoukla. Ale na záchod chodím. Nebo jim každou hodinu a mam porad hlad.
Trápí me to uz asi půl roku. Střídá…ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, souhlasim plne s odpovedi kolegy, vase stravovani nebude jen tak a ma sve dovody, pekne vas ro napada, vyhledejte odbornika. S pozdravem M. Sz.
Dobrý den, nevím si se sebou rady. Už když jsem nečekaně otěhotněla, začala jsem se všeho bát, porodu, jak vše zvládnu, finance atd.. Po porodu se to docela spravilo, ale zhruba po šestinedělí jsem začala mít takové divné stavy. Například se mi zamotala doma hlava, nevím jestli ze změny počasí…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, univerzalni rady neexistuji, muzete vyhledat psychoterapeuta a zacit rozklicovavat rec sveho tela. S pozdravem M. Sz.
dobry den,jiz delší cas mam potize se spankemobracim se strany na stranu arano jsem takov unavena a přes den se mi che spat..obvodni lekar me predepsal neurol ale vůbec me to nepomohlo a naneurologii me rekli ze mam jit k psychologovy.muzete nejak poradit neboť uz nevim jak dal.dekuji za radu.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, univerzalni rady neexistuji, muzete vyhledat psychoterapeuta a zacit rozklicovavat rec sveho tela. S pozdravem. M. Sz.
Zjistila jsem ze mě partner vyfotil nevědomě spici né´ příliš lichotivé pozici,neupravenou a tuto fotku si dal bez mého vědomi k vyzváněcimu tomu mé osoby,,co si mám o tom myslet?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, nevim co si o tom mate myslet. A co si o tom myslite? M. Sz.
Jsem z jižních čech - Písek. Prosím můžete mi doporučit někoho v této oblasti? Moc děkuji Z.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, kolega Jaromir Basler. S pozdravem. M. Sz.
Manžel mi byl nevěrný a já se s tím neumím vyrovnat...ukončil to, snaží se, lituje, ale já mám neustále hrozne stavy úzkosti, bušení srdce, pocity na zvracení, téměř nejim.....je to čerstve, čekám, že to preboli, ale asi to sama nezvládnu. Mám se obrátit na odborného lékaře nebo zkusit nějaký…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, pripojuji se, psychoterapie ci krizova intervence je na miste. I to co prozivate je adekvatni. Medikamenty ne. S pozdravem M. Sz.
Dobrý den, uz delsi dobu mam tuseni ze bych mohla mit rakovinu a bojim se o tom nekomu zminit i za lekarem se bojim. Jak s timto bojuji delsi dobu, tak zacinam mit psychicke problemy. Prosim poradte mi, dekuji.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, pridavam se k odpovedim kolegyn a pripojuji moznost pro zacatek vyuzit anonymni sluzby nektere z linek duvery, s pozdravem M. Sz.
Dobry den, co jsem si tak cetla na internetu, nejspise mam depresivni poruchu. Nevim jak douho to mam, minimalne 2 roky, ale vsimla jsem si toho az posledni rok, jde to znacne dolu a moje stavy jsou horsi. Nebavi me zit, je mi 24 let a predstava ze mam jeste celej zivot pred sebou me desi. Prisly…
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, pripojuji se s odpovedi ke kolegyni a pridavam moznost pro zacatek vyuzit anonymni pomoci, sluzby nektere z linek duvery. S pozdravem M. Sz.
Chtěla jsem se zeptat když jsem v domácím násilí a moje dcera obtěžování sexuálně není plnoleta bude ji 11 roku jaký psycholog by byl pro nás lepší v Boleslavi a vzal nás co nejdřív dekuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobry den, neznam kolegy v Boleslavi, ale vidim, ze kolegove uz Vam doporuceni tady poskytli. S pozdravem M. Sz.
Často kladené dotazy
Dobrý den, synovi 18 měsíců se udělali molousky, byli jsme na kožním, tam říkají že je to furt okey
Dobrý den, v případě že se jedná o molluscum contagiosum, tak se prosím ihned…