Dotazy od pacientů (22)

• dobrý den dnes mi odvrtal umrtvovací vložku,a dal mi tam nějakou hořkou jako vatu, mohu se zeptat k

dobrý den dnes mi odvrtal umrtvovací vložku,a dal mi tam nějakou hořkou jako vatu, mohu se zeptat k cemu slouží

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MDDr. Martin Čarný

vatou se zub překrývá v situaci, kdy kvůli silnějšímu výtoku z kanálku, nebo opakovanou bolest po uzavření, není možné zhotovit výplň. Hořkost může být způsobena nějakým druhem…

• Dobrý den mám velký problém,nebyla jsem u zubaře x let,je to že můj bývalí zubař byl teror každá jeh

Dobrý den mám velký problém,nebyla jsem u zubaře x let,je to že můj bývalí zubař byl teror každá jeho návštěva byla utrpení a vždy jsem odcházela s nemilou bolesti,od té doby mám strach ze zubařu a nevim jak se překonat a zda existuje nějaká bezbolestná pomoc která by pomohla ????

ODPOVĚĎ LÉKAŘE:

MDDr. Martin Čarný

Dobrý den, Vaše situace bohužel není výjimkou. Špatné, bolestivé zkušenosti se zubním ošetřením jsou většinou následek ošetření, kdy nebyly prostředky nebo postupy moderní stomatologie. Současný…