Dotazy od pacientů (4)
Dobrý den, před měsícem jsem měla dopravní nehodu. Vozidlo do nás narazilo zezadu a praštila jsem se hlavou do opěrky. Po vyšetření diagnoza zněla kontuze C páteře. Po sundání fixačního límce jsem si všimla, že ohryzek (celý hrtan) je jakoby vychýlený lehce doleva. Je to viditelné hlavně při polykání. Potíže s polykáním ani s dýcháním nemám. Jen cítím tah pravděpodobně nějaké šlachy či svalu na krku až k levé kliční kosti (nejvíc patrné při polykání). Nevím, zda se jedná o vrozenou anomálii nebo to může souviset s autohavárií. Stále na to myslím. Měla bych pro jistotu zajít na ORL na vyšetření?
Děkuji.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Nejspíš půjde o nějaký typ svalové kontraktury, zvl.pokud nepozorujete jiné příznaky. Návštěva ORL specialisty by měla být zásadní...
Dobrý den, je mi 17 let a zhruba před 14 dny mě začala bolet hlava, oční nerv a začala jsem mít ucpaný nos, tekl mi hlen v krku, bolelo mě v krku. Před týdnem v pátek 28. 2. se dostavila teplota 38,9 stupňů a celková slabost, zimnice, silný kašel, bolesti hlavy, únava. Od té doby to trvá, mám rýmu, záchvaty kašle především v noci, kdy mě záchvaty silného kašle budí. Trochu pomůže chladný obklad na krk. Přes den je kašel méně častý. Je spíše suchý, vykašlávat jsem začala až poslední 3 dny jen velmi málo. Silně mě bolí na prsou jakoby za hrudní kostí. U lékaře bylo provedeno CRP, běžný výtěr a poslech, vše negativní. Bylo mi doporučenu brát Sinupret, přes den Erdomed a na noc kodein. Kdyby kodein nezabral, mám přidat ještě Ditustat. Bohužel nezabírá ani tato kombinace a jsem z toho již zoufalá, v noci kvůli kašli nemůžu spát a přes den jsem hrozně unavená. Prosím o radu. Kamaráda medika napadl černý kašel, který nemusí být z výtěru poznat. Nákazy koronaviru se nebojím, nebyla jsem nikde v infikované oblasti.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Doporučoval bych návštěvu ORL specialisty, výtěr N+K, RTG VDN a terapii pak podle výsledků.
dobrý den,mám menierovu chorobu.náhlá ztráta sluchu v levém uchu.byla jsem na 10ti infuzích.mohu ze zeptat jaký lék a jaké množství se do infuze dává?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, nelze odpovědět paušálně, jsou různé kombinace. Ptejte se prosím tam, kde Vám infuse podali. MA
Dobrý den,prosím o názor. Již delší dobu mám problém s krčními mandlemi.Tvoří se mi tam čepy , které mi lékař z ORL doporučil vymačkávat. Byla jsem tam už několikrát,naposled před 14 dny. Akorát teď při vymačkávání jsem zjistila,že za jednou mandlí mám zduřelou nebo takovou oteklou sliznici (měkké patro). Při pohledu to není vidět,musím mandli posunout je to přesně za ní.Ta mandle je větší než druhá a dotýká se právě té zadní stěny.Může to být z toho,že se dotýká ?Bolesti nemám. Mám vyhledat opět lékaře?Děkuji,s pozdravem M.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Velmi vhodný by byl bakteriologický rozbor neboli výtěr z krku resp. z tonsil. Nic dalšího mailem nelze bez pohledu do krku (=vyšetření) doporučit.
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…