Dotazy od pacientů (4)

• Dobrý den, mám asi 3 roky zarudnutí v podpaží, nesvědí ani nijak jinak neobtěžuje, pouze esteticky.

Dobrý den, mám asi 3 roky zarudnutí v podpaží, nesvědí ani nijak jinak neobtěžuje, pouze esteticky. Před 2 lety jsem byla u kožní lékařky, pohledem z cca 1 metru konstatovala plíseň, mazala jsem asi 6 týdnů antimykotickým krémem, bez efektu. Od té doby nijak neléčeno. Mohu zaslat foto. Děkuji,…

MUDr. Ludmila Jelínková

Je třeba znovu jít ke kožnímu lékaři, je-li zarudnutí 3 roky, tak to není obvyklé, plíseň ani zapářka by neměly trvat 3 roky. Foto asi stačit nebude, je nutná i podrobnější anamnéza. Dr. Jelínková

Dobrý den, objevila se mi v třísle vyrážka. Kdysi jsem měla impetigo, mohlo by se jednat opět o něj?
    Měla jsem teď hodně stresové období a bolest v krku.
    Zpočátku to vypadalo jako akné a teď jsou to spíš červené skvrny.
    Předem děkuji

MUDr. Ludmila Jelínková

Většinou jde o intertrigo ( zapářka) nebo mykóza ,ale ani impetigo nelze vyloučit.
    Zkuste si koupit Imazol pastu, má široký záběr.

Dobry den,
    na ruce se mi udělala modřina asi 5x10cm, zajímá mě, jestli mohu do solaria nebo raději počkat až zmizi a návštěvu vynechat. Děkuji za odpověď.

MUDr. Ludmila Jelínková

Dobrý den, je lepší se soláriem počkat, až hematom ( modřina) zmizí

• Good day! I suffered itchy skin problem i would like to ask the best medicine tablet or ointment for

Good day! I suffered itchy skin problem i would like to ask the best medicine tablet or ointment for treatment. What should be the best medicine for dry itchy wounds? I have tried FENISTIL GEL but it doesn't work for me. I wanted to consult for dermatologist nearby Praha 7. I am looking…

MUDr. Ludmila Jelínková

It's necessary to use some emolient cream or milk after each shower, Fenistil gel is only antihistamin gel with short efect. You can by f.e. Excipial lipolotio.

Dr.Jelínková,…

Často kladené dotazy