Dotazy od pacientů (7)
odstranění vrássek pomocí Botoxu
Dobrý den, přemýšlím o vyhlazení vrásek na čele pomocí botoxu - jaká by byla cca cena a je to bezpečné? Moc děkuji
PZODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, cena za ošetření vrásek od mračení mezi obočím je 2500 Kč, cena za ošetření celého čela (mezi obočím a horizontální vrásky na čele) je 3500-4000 Kč. Efekt vydrží cca 4-6 měsíců. Aplikace je bezpečná. S pozdravem Lenka Páralová
Atopický ekzém
Dobrý den, zabýváte se také atopickým ekzémem? Je mi 32 let a po cca 6 letech se mi znovu objevil v podpaží a nemohu se ho zbavit. Předem děkuji za info!L.Černá
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, v současné době se věnuji pouze estetické dermatologii, doporučuji Vám KCK centrum v Americké ulici MUDr. Vyšatovou. přeji hezký den.
Lze odstranit jizvu po neštovicích?
Dobrý den, před 12ti lety jsem prodělal již v dospělosti neštovice, po kterých mi na čele zůstala tmavá kulatá jizva. Je možné se k Vám objednat na její odstranění? Děkuji, Martin
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, jizvy po neštovicích nelze moc korigovat, maximálně trochu zmírnit její barevnost, vždy bude patrna. Pokud budete mít zájem, kontaktujte mne prosím v pracovní dny telefonicky a domluvíme termín konzultace. Děkuji L.Páralová
Problém s akné na obličeji
Dobrý den Paní doktorko,
chci se zeptat, předepisujete i různé léky a přípravky na akné? Děkuji.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano, ale naše ordinace nemá smlouvu se zdravotní pojišťovnou, všechny léky si hradíte. Mějte hezký den.
Ekzém ve vlasech (akné)
rád bych se Vás zeptal ohledně kožního ekzému (vyrážky) ve vlasech. Vyrážka má červenou barvu a je doprovázená silným svěděným ve vlasech. V některých případech je doprovázená akném. Vyrážka se často objevuje po ostříhání či bezprostředně po něm. Vyzkoušel jsem řadu šamponu (na lupénku, lupy, konopné šampony, šampony proti kvasinkám a řadu dalších). Použil jsem i řadu přípravků proti tvorbě akné (noční i denní krémy, čistící vody apod.) Osobně se domnívám, že se mi do pórů dostávájí nějáké nečistoty a následně tyto nečistoty ucpávají póry. Na různých internetových stránkách jsem se dočetl, že by mohl jít i o folikulitidu.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, těžko říci, zda se jedná o folikulitidu či seborrhoickou dermatitidu či alergickou reakci bez toho, aniž by Vás lékař viděl. Doporučuji navštívit obvodního dermatologa, který Vám dle stavu napíše buď antibiotický roztok při folikulitidě či lehký kortikoidní krém nebo dehtovou mastičku v případě seborrhoické dermatitidy. S pozdravem Lenka Páralová
je pigment se dá lečit u váš ?
Dobrý den paní doktorko Páralová, jsem Lenka Phanová( Vietnamka), je mi 43 let. Mám problém kožní, mám pigment na tváře už 8 let, namazala nějaký krém, ale nepomoha nic. Můžete mi s tím něco pomoc ?
Čekám na odpovědi od vás. Děkuji vám a příjemný večer. Lenka P.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, pigmentace se dají zmírnit buď chemickým peelingem nebo frakčním laserem, obě ošetření musíte několikrát opakovat a poté se chránit před sluncem krémem s vysokým UV filtrem. S pozdravem L.Páralová
pokožka hlavy
už několik měsíců mně trápí silné svědění hlavy, přesněji pokožky pod vlasy. Vyzkoušela jsem několik šamponů, i speciální šampony z lékárny na suchou pokožku, ale nic nepomáhá. Nejsilnější je to kolem uší a v zadní části hlavy. Už si nevím rady.
Lupy ani vši nemám :o)
Děkuji za jakoukoliv radu.
Petra NováODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ohledně kůže je velmi obtížné odpovídat bez toho, aniž bych Vás viděla, může se jednat o atopickou pokožku, kdy je zvýšená citlivost, alergickou reakci nebo i jen reakci na zvýšenou stresovou zátěž. Pokud nemáte žádné jiné příznaky ( zarudnutí kůže, šupinky), příčina se většinou nenajde, někdy pomohou lokálně kapky s nízkým obsahem kortikosteroidů.Doporučuji navštívit dermatologa, ať Vás prohlédne. Hezký den Lenka Páralová
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…