Dotazy od pacientů (5)

Dobry den,
    mam na slapce tak 3tydny cerny flek, jedna se nejspise o raka. Co se s tim da delat?

Dekuji za odpoved

MUDr. Jindřiška Rajnišová

nejjednodušší je zajít k nějakému kožnímu lékaři nechat si ložisko vyšetřit.

• Dobrý den, je mi 20 let. Přibližně od 8 let si koušu nehty a kůžičku okolo (vím,že je to špatné,ale

Dobrý den, je mi 20 let. Přibližně od 8 let si koušu nehty a kůžičku okolo (vím,že je to špatné,ale nedokážu s tím přestat zkoušela jsem laky, gelové nehty a vše pomohlo jen dočasně), bylo mi řečeno, že se jedná o poruchu - dermatophagia. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné to nějak léčit?
    Děkuji za odpověď.

MUDr. Jindřiška Rajnišová

Bohužel, na tento zlozvyk Vám žádná mast ani tablety z kožního nepomohou. Doporučila bych zkonsultovat s psychologem

• Dobry den pred par dny jsem mela otazku ohledne cervenych,suchych a supinatych fleku na krku,okolo u

Dobry den pred par dny jsem mela otazku ohledne cervenych,suchych a supinatych fleku na krku,okolo usi a vlasu a odpovedeli jste mi ze by se melo jednat o seborreu a mela bych mazat kordikoidy,mykotiky nebo dermakosmetickymi kremy ci kremy s prisadou DS. Chtela jsem se zeptat kdyz mi postaci jen mastnymi kremy - s prisadou oliv,indulona a zmizi mi to,tak to staci? Pali to kdyz je to suchy a po nekolika dnech mazani to zmizi. Nebo je nutne ty kortikoidy,mykotika nebo kremy specialne na seborreu s prisadou DS a sampon? Predem dekuji za odpoved

MUDr. Jindřiška Rajnišová

samozřejmě pokud projevy ustupují po mastných krémech,používejte je nadále.Přesto bych doporučila občas použít i lokální antimykotika- např.Clotrimazol krém a pod. ,ale nutné to není. Kortikoidy nejsou v tomto případě nutné a ani vhodné. J.Rajnišová

Dobrý večer chci se zeptat jestli nabíráte nové pacienty, sháním zubaře pro manžela děkuji

MUDr. Jindřiška Rajnišová

dobrý den,došlo k omylu- nejsem stomatolog.

• sklerotizace metliček

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na možnost sklerotizaci metliček během letošního dubna a přibližnou cenu za výkon. Děkuji, s pozdravem

MUDr. Jindřiška Rajnišová

dobrý den, sklerotizaci metliček provádím pouze na objednání a bohužel moje kapacita je zcela vyčerpána.První volný termín na objednání mám na začátek května,kdy je již na sklerotizaci pozdě..Je lépe se objednat již na podzim, Cena 1 ampule je 500,- kč. S pozdravem J Rajnišová