• Nutriční terapie

Ferdinand Palace

Příčná 1892/4, adresa sídla, Praha 1 , Praha 110 00

• Konzultace online

3 názory

Herr Turek hat mir eine individuellen Heilplan erstellt und nach wenigen Wochen ging es mir erheblich besser. Zuvor hatte ich es mit diversen und teuren Mitteln aus der Apotheke versucht.

• Ferdinand Palace Jiný  •

• R

Opravdu velmi profesionální přístup a sympatické chování .Zaujala mě znalost o bylinkách a stravě. Pomohl mi v rodině zlepšit zažívací problémy mých příbuzných..

• jiné místo Jiný  •

S panem Turkem mám velmi pozitivní zkušenost. Od začátku ke mně přistupoval individuálně, s respektem a pochopením. Pomohl mi nejen upravit jídelníček tak, aby vyhovoval mým potřebám, ale také lépe pochopit vlastní vztah k jídlu. Oceňuji praktické rady, které se dají snadno aplikovat v každodenním životě, i podporu při dosahování mých cílů. Mohu jen doporučit všem, kdo hledají odborníka s lidským přístupem.

• jiné místo Jiný  •

7 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

Dobrý den, již dva roky se potýkám s nadměrným kručením ve střevech. Mám za sebou- kolonoskopii, gastroskopii, sono břicha, kapslovou endoskopii, odběry na intolerance.. vyzkoušeny léky na IBS i SIBO. Nic nezabírá. Kručení se objevuje téměř neustále s komplikuje můj život. Návštěva psychologa vyvrátila stresový původ. Žádné jiné zdravotní problémy nejsou.O co se může jednat? Dekuji

Dobrý den, chápu, že to pro Vás musí být velmi vyčerpávající. Osoby v obdobných případech zkouší FODMAP dietu (ideálně s nutričním terapeutem).

Tomáš Timofej Turek

ráda bych se zeptala na kombinaci konkrétně dvou doplňků stravy a to probiotika (v tabletach) a yucca (taktéž v tabletach). Lze je brát soucasne? Nebo je to pro tělo spíše kontraproduktivní? Případně bych chtěla poprosit o radu, jak je přes den užívat.

Předem velice dekuji a přeji hezky den.

S pozdravem,

Hezký den, probiotika a „yuccu“ (přípravek, jež obsahuje extrakt výlučně z rostliny Yucca schidigera) lze užívati současně, avšak uvedu několik všeobecných předpokladů pro to, aby mohly oba přípravky nabývat svých vlastních optimálních účinků; 1. užívající by se měl/a vyvarovat zcela užívání obého současně (jest v 1 dávce), 2. Mezi požitím by měl/a užívající ponechati odstupu v rozpětí alespoň 2 hodin (např. probioticum ráno nalačno, yuccu po jídle a/nebo během večera). Při užívání s takovým odstupem (≥ 2 h) lze očekávat, že bude docházet k žádoucí sumací, kdy každý z přípravků může působit nezávisle na druhém — tedy probioticum na mikroflóru střevní, yucca detoxikačně a podpůrně pro některé procesy trávicí. V opačném případě by však mohlo docházeti k nežádoucímu antagonismu, kdy saponiny z yuccy by mohly účinnost probiotik narušovati. Má-li navíc užívající citlivější trávení nebo byla přímo zjištěna některá z poruch jako IBS (syndrom dráždivého tračníku), jsou užívány léky na trávení či játra aj., je nutné se vždy poradit s lékařem. Při dlouhodobém užívání yuccy (více než 1–2 měsíce) se navíc zpravidla doporučuje dělat přestávky, protože její saponiny mohou při nadbytku zatěžovat játra, a to i bez jakékoli již stanovené diagnosy jaterní.

Tomáš Timofej Turek
Prohlížet všechny odpovědi