MUDr. Iva Kučerová

Pediatr · Více o specializacích

Dobrá 1 adresa

Iva Kučerová
Praktický lékař pro děti a dorost

č.d. 78, Dobrá 73951

• S paní doktorkou mám velmi dobré zkušenosti. Po léčení paní doktorkou Mácovou, jsem v zastoupení poznala paní doktorku Kučerovou a mohu jí jen doporučit. Velmi ochotná, vstřícná a s léčením dětí jsem s ní také maximálně spokojená.

• Jsem studentkou lékařské fakulty, v rámci studia mám i povinnou praxi u pediatra.Protože p. doktorku znám řadu let, rozhodla jsem se ji absolvovat v její ordinaci.Byla jsem maximálně spokojena, praxe pro mě byla díky p.doktorce velmi podnětná. P.doktorku můžu maminkám jen doporučit.

• Absolvovali jsme několik vyšetření s našim dítětem u paní Kučerové a nakonec jsme se rozhodli lékaře změnit z těchto důvodů:

1) pochybnost o odborné způsobilosti - rodili jsme doma a čtvrtý den navštívili lékařku. Zarazilo nás, že nevěděla a) jak naložit s ještě neodpadnutým pahýlem pupečníku (pupečník se ošetřuje lihem a sám po několika dnech odpadne) a musela to konzultovat s někým přes telefon; b)nevěděla jak provést povinný biologický screening, který musela outsourcovat na nemocnici (biologický screening spočívá v tom, že se dítě píchne jehlou do patičky a odebere se pár kapek krve na k tomu speciálně určený papírek, který jsme přinesli s sebou); c) poporodní vyšetření dítěte spočívalo pouze v 5 minutovém poslechu srdce. Chápu, že porod doma je pro lékaře nestandardní postup avšak výše jmenované úkony jsme v celkovém kontextu vyhodnotili jako neprofesionální.

2) autoritativní přístup - autoritativní přístup lékařky nás v podstatě degradoval na laiky, kteří nejsou způsobilí rozhodovat o zdraví svého dítěte. Takový přístup se nám přirozeně příčí a věříme, že nikdo nemá patent na pravdu - ta se objevuje teprve v dialogu a vzájemném porozumění.

Rádi bychom zdůraznili, že jde o naši individuální zkušenost s touto lékařkou a naším cílem není poškodit její dobré jméno. Pouze chceme s ostatními sdílet naši zkušenost.

• A já zase jen ty nejlepší, ochotná, vstřícná, stejně jako sestřička, vřele doporučuji!

• mám s ní veli špatné zkušenosti

• K paní doktorce jsem chodil jako dítě, stejně tak i moje manželka. Po narození našich dětí byla volba pediatra jasná!

• Paní doktorka je hodná, vždy ochotná poradit a pomoci, často i po telefonu. Mé dcery za ní i sestřičkou chodí do ordinace velice rády.

• Dopručuji! Paní Dr. je velmi ochotná a hodná, mám často nemocného syna a v případě nutnosti se na ni můžu obrátit i mimo ordinační hodiny. Vždy mě vyslechne a poradí co dělat! Moc si toho vážím a děkuji za to, že jste!!!

• Paní doktorka je moc hodná, vždy ochotná poradit a pomoci, často i telefonicky. Mé dcery do ordinace za ní a sestřičkou chodí velice rády.

• K Dr.Kučerové chodím s dětmi už několik let a ze své zkušenosti můžu vřele doporučit! Paní Dr i sestřička jsou k dětem moc hodné a vždycky mi vše o nemoci dopodrobna vysvětlí. Jsme moc rádi, že je máme!!!