Jmenuji se Petr Nešpor. Nabízím psychoterapeutické konzultace, poradenství v osobním rozvoji v Brně.
Jsem také podle potřeby plně aktivní na on-line konzultacích (Skype, WhatsApp., Messenger, Zoom, telefon a další)

Absolvoval jsem:

Sebezkušenostní psychoterapeutický výcvik při Brněnském institutu psychoterapie (BIP) - tři roky - pod vedením MUDr. Olgy Kulískové PhD. a MUDr. Ivana Pešky

Intenzivní rogersovský výcvik – na osobu zaměřený přístup (PCA) – 140 výcvikových hodin; facilitátoři výcviku: PhDr. Oldřich Tegze (www.spsbrno.cz) a Mgr. Ferdinand Podoba (www.ips-sk.eu)

Aktuálně probíhající pokračující dlouhodobý psychoterapeutický výcvik (osm roků) u ČSKIP – www.cskip.cz

Vzdělávání v teorii psychodynamické psychoterapie při BIP – www.i-bip.com a na CSPAP – www.cspap.cz

Vlastní individuální psychoterapeutická sebezkušenost

Účast na skupinových i individuálních supervizích poradenské praxe

Intenzivní semináře a workshopy v oblasti osobního rozvoje a managementu

Třiadvacetiletá poradenská, terapeutická i rozvojová praxe

Jsem členem akreditované České společnosti pro katatymně imaginativní psychoterapii.

Vzdělání:
- FF Masarykovy univerzity v Brně, Psychologický ústav, postgraduální vzdělávání, obor psychologie - postgraduální studium psychologie pod garancí prof. PhDr. Vladimíra Smékala, CSc.
- CMTF Univerzity Palackého v Olomouci, obor teologie, titul Mgr.

Ve všech těchto a podobných rolích stojím mnoho let. Psychologie, psychoterapie a spiritualita jsou obory, které jsou mi od mládí velmi blízké. Jsou dobrým bohatstvím pro cestu osobního rozvoje, ve kterém vám takto budu rád k dispozici.

Místo setkávání nabízí přicházejícímu člověku především bezpečný a klidný prostor, ve kterém je možné pracovat na lepším osobním prožívání. Jdeme v takovém prostoru společně od současného směrem ke změně, k lepšímu. Je zde možné otevřít vaše různé nesnadné zkušenosti, které mohou bránit v životě – to vše v rytmu a otevřenosti, kterou si volí sám klient.
Jsem rád, když skrze taková setkání může klient víc a více být sám sebou, prožívá rostoucí vnitřní svobodu, rozumí víc sobě i druhým, může se mnohem pevněji opřít o své nové dobré zkušenosti a má tak mnohem více ze života.

Jde o postupný a zajímavý osobní proces.

Budete-li chtít, rád půjdu kus cesty s vámi.

Sám miluji svobodu a v takové svobodě bude i naše setkávání – jako rovný s rovným. Každý máme svoji cestu a svou jedinečnou hodnotu.

Je mi ctí, pokud vám budu nějaký čas nablízku při novém objevování vaší jedinečnosti.
Více O mně

• Psychoterapie

Pacienti, které ošetřuji

Dospělí (Pouze na některých adresách)

• Individuální psychoterapie

1 000 Kč

Petr Nešpor
Poradenství - terapie - osobní rozvoj

Petr Nešpor

Online konzultace

• D

Petr Nešpor mi velice pomohl v těžké době, kdy jsem měl problémy v zaměstnání, pochybnosti o své nadcházející roli otce a pochybnosti o sobě samém a sebehodnotách. Cítil jsem se často psychicky vyčerpaný. Ze společných schůzek s Petrem jsem ale vždy odcházel nabitý novou energií, že ty problémy dokáži překonat a vyřešit. Vždy jsem se pak cítil mnohem pozitivněji naladěný.
    Před tím, než jsme se začali setkávat s Petrem jsem se párkrát potkal i s jiným terapeutem, ale jeho přístup mi tolik neseděl. Petr byl velmi otevřený, pozitivní, empatický a chápavý. Byl z něj cítit klid a životní moudrost. Neměl jsem problém s ním mluvit i o věcech, o kterých jsem se styděl mluvit s mými blízkými.
    S Petrovou pomocí se mi povedlo toto období překonat. Určitě vám jej můžu doporučit.

Mgr. Petr Nešpor

Davide, moc děkuji za hodnocení, a jsem vděčný za ten kus cesty, kdy jsme šli skrze konzultace spolu. Ať se Vám daří!

Na terapiích s Mgr.Petrem Nešporem jsem nejvíce cenila jeho respektování mého tempa. Když jsem o něčem nedokázala či nechtěla mluvit, netlačil. Nechával mi čas, který jsem potřebovala abych o daném tématu dokázala mluvit.
    Celkový přístup terapeuta byl plný respektu, pochopení, přijetí, se snahou nalézt cestu či alespoň malou jiskru naděje.
    Žádné téma nebylo trapné, nevhodné. S důvěrou jsem mohla otevřít kterékoli téma, aniž bych se cítila nějak hloupě.

Mgr. Petr Nešpor

Magdo, velké díky za hodnocení, mějte se dobře.

• F

Poté, co mě dlouhodobý stres a s tím spojené zdravotní potíže vehnaly do spirály úzkostí a vše skončilo týdenním pobytem v nemocnici s prekolapsovým stavem, jsem s Petrem strávil dva roky pravidelných sezení. Naše setkávání a Petrův chápavý přístup mi nesmírně pomohly si utřídit myšlenky, ujasnit si priority, celkově se zklidnit a nabýt ztraceného zdravého sebevědomí. Moc děkuji!

Mgr. Petr Nešpor

Františku, děkuji Vám moc za komentář, ať se Vám daří.

Správný chlap na správném místě. Mám chuť zase bojovat a nevzdat to. Rozhovor byl od začátku přátelský a empatický, klidný, což vzbuzuje důvěru.

• Online konzultace Individuální psychoterapie (50 min.)  •

Mgr. Petr Nešpor

Děkuji, a ať se Vám daří.

• Pana Magistra Nešpora mohu jen doporučit. Navštěvuji ho již dva roky a sama si uvědomuji pokroky, které jsem udělala ve vnímání své životní situace a v jejím řešení. Jeho lidský přístup a schopnost vcítit se do problému druhých mi moc pomohl k otevřené komunikaci.
    Přeji hodně zdraví
    Olga

• Poradenství - terapie - osobní rozvoj Jiný  •

Mgr. Petr Nešpor

Moc děkuji, Olgo, ať se Vám daří.

S pánom Nešporom sa spolupracuje skvelo. Je to empatický a veľmi intelignetný človek, ktorý sa vie vcítiť a vždy hľadá pozadie problému, aby pomohol odkryť to čo človeka trápi. Ja sám by som sa nad sebou takto nezamyslel, takže pomoc psychoterapeuta bola pre mňa veľmi prospešná a pán Nešpor je človek na svojom mieste.

Mgr. Petr Nešpor

Moc děkuji, Michale, mějte se dobře.

S mnohými ľudmi mám problém sa otvorene porozprávať o svojich myšlienkach, pocitoch. U pána Petra to šlo veľmi jednoducho, boli sme schopný rýchlo identifikovať priestor na zlepšenie v osobnom živote, najmä sám k sebe.

• jiné místo Jiný  •

Mgr. Petr Nešpor

Díky, Mateji, mějte se dobře.

Pan Nešpor je velice laskavý člověk s profesionálním přístupem a srdcem na správném místě. Pomohl mi rozklíčovat jisté vzorce, které se mi v životě opakovaně děly, a správně identifikovat příčiny a dopady problémových situací.
    Moc děkuji.

• jiné místo Jiný  •

Mgr. Petr Nešpor

Kristýno, moc děkuji. A ať se Vám daří.

• Setkání s panem Nešporem byla velice přínosná a hodně mi pomohl při osobním rozvoji. Pokud se rozhodujete, jestli jít nebo nejít, tak určitě doporučuji! :)

• Online konzultace  •

Moc děkuji.

• K Petrovi docházím pravidelně už téměř rok a nelituji jediného sezení. Právě naopak, vždy se těším, až se zase uvidíme (a i když vím, že to nebude navždy, prozatím si to nedokážu představit). Po půl roce, který jsem strávila u jiného psychologa a dvouměsíční hospitalizaci, kde mě teprve pomocí každodenní intenzivní terapie konečně dali trochu dohromady, jsem si nemohla vybrat lépe.

Velmi mi vyhovuje Petrův přístup, se kterým vždy všechny situace a pocity prohlédneme skrz na skrz. Přesto, že už jsem po mých zkušenostech s různými odborníky naučená, jak se svými vnitřními pohnutkami zacházet, Petr vždy přijde s něčím novým a nikdy mě nepřestane udivovat, jak se lidsky a s pochopením staví ke všem mým problémům a nabízí nadhled a odstup, ke kterým bych sama nikdy nedospěla.

Děkuji za to, že jste, Petře. Za všechno, co pro mě děláte, a za to, že se i přes všechny trable cítím jako nový člověk, který konečně našel chuť k životu. Nekonečné díky. :)

• Online konzultace Individuální psychoterapie (50 min.)  •

Mgr. Petr Nešpor

Děkuji a ať se stále daří.