Dotazy od pacientů (29)
odstranění nosní mandle
Dobrý den, chci se zeptat, je tříleté dítě při odstranění nosní mandle laserem v plné narkoze? a mohu být s dítětem do té doby dokud neusne ?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano, rodiče našich dětských pacientů jsou při uspávání přítomni i na operačním sále
muze zlaty stafylokok zpusobovat zvracení?
Dobrý den, mé sestře zjistili zl. stafylokoka v krku. Každý den ráno zvrací. Může to způsobovat zahlenění z důvodu nesprávné funkčnosti krčních mandlí? někteří lékaři jí doporučují mandle vytrhnout, jiní zase ne. Můžete mi poradit nějakého dobrého kolegu ORL v Českých Budějovicích (do Plzne za Vámi to máme daleko). Děkuji Vám za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Velmi rád Vás vyšetřím, cestu z ČB budete muset, pokud bychom se měli opravdu důkladně zamyslet nad příčinami a možnostmi léčby, absolovovat. Ale máme pacienty z mnohem větších dálek:). Jde o 2 hodiny cesty:)
podráždění trojklanného nervu
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je možné po laserové mukotomii podráždění trojklanného nervu. Tento zákrok jsem podstoupila, již při něm mě bolelo ucho a střílelo to do zubu, ted chodím k zubaři tam nic nevidí, vrátila jsem se na orl a ucho prý v pořádku, přesto mám stále bolesti ucha střílející někdy do horní někdy do dolní čelisti. Jsem 3,5týdne po zákroku, děkuji za názor Lenka
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Abno, může (ale nemusí) to mít souvislost se zákrokem v nose, ne snad s laserem jako takovým.
bolest v krkuv
Bolelo mne 10dní v krku,obvodní lékařka mi napsala Amoksiklav, po týdnu a výsledku z výtěru nosu a krku jsem měla masivní nález potenciál,patogena haemophilus influenzae dostala jsem Erdomet,Nasofan a kloktat naředěný Betadin. Při dalším výtěru se výsledek nezměnil, a protože paní doktorka byla na dovolené a bolesti v krku jsou velké,čepy na mandlích, citlivost i na vnější straně mandlí a za ušima, svědění v uších, šla jsem tento týden(po měsíc trvajících obtížích)na ORL. Lékař po nahlédnutí do krku, uší a prohmatání nic nenašel. Mám to vydržet, protože jsem v dětství mívala angíny a to se v pozdějším věku stává. Mám si vytírat krk jodovou tinkturou. Bolesti jsou trvalé, teploty nemám. Můžete mi poradit, co mám dělat. Děkuji
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Doporučím Vám nechat se vyšetřit. Rád se Vás ujmu. Stačí zavolat na číslo uvedené na lente.cz
laserová mukotomie
Dobrý den ráda bych se zeptala za jak dlouho se projeví laserová mukotomie při chronické rýmě a zahlenění krku děkuji Lucie
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
:). To je široká otázka. Záleží 1. na příčině chronické rýmy, 2. způsobu provedení LAMT, 3. typu laseru 4. na zkušenosti operatéra, 5. na individuální hojení.
Kompletní obnovená průchodnost se dostavuje cca za měsíc. Přesněji to lze říci při osobní konzultaci a vyšetření.
Zalehlá ouška
Dobrý večer,syn(3,5roku) má zaraženou rýmu v uších,za bubínkami(tekutinu) a má zalehlá ouška,slyší jako pod vodou,vzdáleně.Má jít pod celkovou narkózu,odstranění tekutiny(odsátí),aby dobře slyšel a neměl zalehlé ouška.Chtěla bych se zeptat,jestli je nutná celková narkóza nebo to jde řešit či léčit šetrněji.Zalehlá ouška má zhruba 1měsíc.Děkuji moc za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Existují šetrné způsoby. Například sedace, tuboplastika a pod. Stačí zavolat na číslo na našich webových stránkách lente.cz.
uštípnutí uzdičky
Dobrý den, dcera by měla jí na uštípnutí uzdičky pod jazykem. Je možné to podstoupit co nejméně bolestivě - např. zda se provádí tento zákrok i laserem? Pokud ne, jak moc to je bolestivé a jak dlouho trvá rekonvalescence. Dcerka je velká citlivka. Děkuji moc za odpověď.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano laserem a zcela bezbolestně to provést lze. Musím jí nejprve vyšetřit. Stačí zavolat na naší linku uvedenou na webových stránkách LENTE.cz
Pískání (šelestění v uších).
Dobrý den.
Píská mi v uších,existuje něco proti tomuto jevu? Děkuji za případnou odpověď. J.Nesejt.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Nejrve je nutné vyšetření.
Hospitalizace pri odstraneni krcnich mandli
Dobry den,
ORL mi doporucili odstraneni krcnich mandli, nicmene z rodinych duvodu mi nevyhovuje predstava hospitalizace. Z vasich stranek jsem nabyl dojmu, ze jeste tentyz den po operaci propoustite domu. Je to tak?
Dalsi dotaz je k vasemu ceniku (na vasich strankach). Jedna se o konecne ceny? Konkretne ma me zajmat jen cena za "odstraneni krcnich mandli", nebo i nejake dalsi?
Predem DekujiODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano operace je u nás možno provést v denním či ambulantím režimu. Umíme operovat zdarma (klasicky), s příplatky, či plazmou (plná cena). Nejprve je třeba ale rozhodnou ztda a jaký typ operace na krčních mandlích bude potřeba, kým bude výkon proveden (zkušenost), v jakém zajištění, jakým nástrojem, v jaké anestezii, atd. Od toho odvíjí i cena. Objednat se můžete k nezávazné konzultaci v LENTE.
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…