Dotazy od pacientů (5)

• Dobrý den, poslední dobou narážím na videa, kdy si peroxidem vodíku bělí zuby. U nás je běžně dostup

Dobrý den, poslední dobou narážím na videa, kdy si peroxidem vodíku bělí zuby. U nás je běžně dostupný 3%. Opravdu to třeba zuby rozzáří nebo jim to může dokonce ublížit.
    Předem děkuji.

Sandra Smělá

v první řadě je třeba si uvědomit, že peroxid vodíku je chemikálie, která se neodborným použitím stává vysoce nebezpečnou. Při nesprávném (a opakuji neodborném) použití hrozí permanentní poškození zubů i okolních tkání. Evropská unie omezuje koncentraci peroxidu ve volně prodejných přípravcích určených k bělení zubů na maximální koncentraci 0,1%. Vyšší koncentrace patří proto výhradně do rukou odborníků, zubních lékařů a dentálních hygienistek :) máte-li zájem o profesionální a garantované bělení zubů, rádi Vás u nás v DENTO ordinaci uvidíme :)
    S přátelským pozdravem,
    Tereza Hubáčková, DiS.,
    Tým DENTO

jaké jsou možnosti odstranění zubního kamene, a jak to probíhá, na co se psychicky připravit? Hledám samozřejmě metodu co nejšetrnější. Děkuji

Sandra Smělá

Dobrý den, odstranění zubního kamene můžu být ruční (škrabkou a kyretami) nebo přístrojové (ultrazvuk aj.) většinou se obě metody kombinují.
    Ošetření pouze ručními nástroji trvá většinou delší dobu avšak může být příjemnější. S ultrazvukem je doba ošetření kratší, ale může vám být nepříjemný zvuk a voda, kterou přístroj vydává. Při správném použití jak ručních nástrojů tak ultrazvuku bývá ošetření v rámci možností příjemné, ale citlivost dásní nebo zubů se při odstraňování může objevit. Obě metody dokáží být šetrné, záleží na práci dentální hygienistky nebo zubního lékaře, který bude zubní kámen odstraňovat. Určitě se dopředu ničeho nebojte :-). V případě dalších dotazů nás klidně kontaktujte. Držím palce! Sandra Smělá - dentální hygienistka

• Dobrý den, na dentální hygieně jsem ještě nebyl, mohu se objednat kamkoli? Měl bych před návštěvou d

Dobrý den, na dentální hygieně jsem ještě nebyl, mohu se objednat kamkoli? Měl bych před návštěvou dělat něco speciálního? Předem děkuji,

Sandra Smělá

Dobrý den, je super, že uvažujete o dentální hygieně bez toho, aniž by vám to musel kdokoli doporučovat. Mám z vás radost. Objednejte se na místo, které je pro vás dostupné jak lokalitou tak finančně :-) s doporučenkou si nelamte hlavu, tu nám vystaví náš spolupracující lékař. Pokud vás zajímá jak probíhá ošetření na dentální hygieně, zadejte na googlu naší ordinaci DENTO, klikněte na náš blog a dále hledejte text s nadpisem dentální hygiena. Na dentální hygienu přispívají i některé zdravotní pojišťovny. Neváhejte a objednejte se, v případě dalších dotázů se na nás můžete kdykoli obrátit. Sandra Smělá - dentální hygienistka

• dobrý den ,jdu poprvé na DH ,/58 let/,všehny zuby svoje,ale mám problém se z.kamenem, krvácením a od

dobrý den ,jdu poprvé na DH ,/58 let/,všehny zuby svoje,ale mám problém se z.kamenem, krvácením a odstupujícími dásněmi u předních dolních zubů.Kolik přibližně takové ošetření stojí ,dělá se nějakými přístroji?
    Děkuji za odpověd

Sandra Smělá

U nás vstupní hygiena zahrnuje: vstupní vyšetření stavu parodontu, supragingivální scaling (ultrazvuk EMS a ruční nástroje AmericanEagle), kalibraci mezizubních kartáčků, doporučení vhodných dentálních pomůcek, depuraci zubů, fluoridaci zubů, léčebný plán pacienta, motivaci a instruktáž pacienta.

Na dentální hygienu přispívají i některé zdravotní pojišťovny, ale plně ji nehradí. V případě dalších dotázů se na nás můžete kdykoli obrátit. Sandra Smělá - dentální hygienistka

Dobrÿ den, chtěla bych se zeptat, kolik stoji bělení zubů. Děkuji

Sandra Smělá

Dobrý den, v zubních ordinacích je možné vyzkoušet až tři druhy bělení - ordinační, domácí nebo kombinaci obou dvou. Já osobně doporučuji nechat si poradit přímo v ordinaci, každé bělení funguje u každého chrupu jinak, každopádně vybírejte mezi domácím či kombinovaným. Jak celý proces probíhá a odpovědi na nějčastější otázky najdete na mém blogu ordinace DENTO, kde stačí kliknout na článek garantované bělení zubů.
    Cena domácího bělení u nás vychází na 4490 kč a kombinované bělení s dentální hygienou již v ceně je za 8490kč. V případě dalších dotazů nás můžete kdykoli kontaktovat. Přeji hezký den, Sandra Smělá - dentální hygienistka

Často kladené dotazy