Dotazy od pacientů (4)

• Hnisající palec

před čtyřmi dny jsem si nechtěně vytrhnul kus nehtu na levém palci u nohy, od té doby mi to lehce napuchlo, hnisá a při chůzi v botech mě to bolí. Ránu jsem vyčistlil. Chtěl bych se zeptat, zda je nutné jít s tím k lékaři nebo se to časem samo zahojí.

MUDr. Miroslav Zelený

myslím,že by to měl vidět chirurg,zdravím m.zelený

• Zarudlá bulka na pupíku s obsahem ,, žlutošedým "

Nejasná zarudlá bulka na pupíku, původně bezbolestná .
    Dobrý den pane doktore,
    mám dotaz ohledně dcery 25 let. Na pupíku má zarudlou zvětšenou bulku - nebolestivou.Dnes ji jeden chirurg odeslal na UTZ , kde údajně není možné zjistit o co jde, pan doktor nechtěl nic řezat, protože také neví o co jde a poslal ji do FN Brno. Tam opět nevěděl lékař o co jde,nicméně ji z toho jehlou vytáhl údajně ,, něco žlutošedého " a řekl ji, ať si zajde na jiný UTZ , kde budou vědět o co se jedná. Potom ať dojde na CHK. Termín UTZ ji nabídli až na červen ! Jediný výsledek je, že ji po zákroku jehlou pupík silně bolí.Hledám proto jiného zkušeného lékaře chirurga. Děkuji za odpověď.

MUDr. Miroslav Zelený

myslím si,že ultrazvuk a další vyš. jsou zbytečná a nic nepřinesou,chirurg musí vedětt o co jde a co event. s tím,zdravím,m.zelený

• Podmínky k objenání

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se k Vám objednat s manželem na odstranění znamének. Provádíte i vyšetření? Nebo musím jít někam na kožní, tam mi označí znaménka, která jsou na vyříznutí a vy nám je jen odstraníte? Potřebuji k Vám doporučení od našeho praktického lékaře? Děkuji Vám mnohokrát za zodpovězení dotazů a přeji úspěšný den.

MUDr. Miroslav Zelený

Vážená paní,můžete přijít kdykoliv mezi 8-l5hod.do ordinace na vyš. a ev. rozhodnutí o dalším postupu,žádné předchozí vyš. nebo doporučení k nám nepotřebujete.Díky a zdravím,zelený mir.

• Krev z pupíku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už dva týdny mi teče krev z pupíku a zapáchá, nikdy předtím se mi tohle nestalo až do teď, je mi 21 let a chtěl bych se k Vám objednat na prohlídku, nebo jestli mi řeknete co mohu udělat pro to, aby krev přestala? Děkuji Vám předem za pomoc, přeji pěkný den.

S pozdravem
    Jakub

MUDr. Miroslav Zelený

Je nutno přijít kdykoliv mezi 8-l5hod.do ordinace na vyš..,žádné doporučení nepotřebujete,zatím bych lok. dopor.jen stlačit něj. obvaz.materiálem s desinfekcí.Díky a zdravím,zelený mir.

Často kladené dotazy