Dotazy od pacientů (3)

• Dobrý den, bude mi 22 let a již několik dní cítím bolest čelistního pantu (tlak). Když zavřu ústa, p

Dobrý den, bude mi 22 let a již několik dní cítím bolest čelistního pantu (tlak). Když zavřu ústa, po chvíli mě začnou bolet zuby. K tomu se přidává bolest hlavy a tlak pod uchem. Všiml jsem si, že mi rostou zuby moudrosti, přesněji řečeno jeden z nich už se prořezává dásní. Chtěl bych se proto…

MUDr. Milena Bemerová

uvedené potíže jsou skutečně od prořezávajícího se zubu moudrosti,dochází k zánětlivému prosáknutí měkkých tkání kolem čelistního kloubu.Potíže bývají větší většinou večer

• Dobrý den, mám takový problém, píchl sem se vidličkou do patra a když sem se Koukal zda li mi teče k

Dobrý den, mám takový problém, píchl sem se vidličkou do patra a když sem se Koukal zda li mi teče krev, objevil sem kůži která visí na kousku, je to takový váček který nebolí, ani při polykání ani na dotek a nijak mi nepřekáží, nachází se na konci patra nevím jestli už je to na mandlích je to…

MUDr. Milena Bemerová

to co vidíte na konci měkkého patra,je uvula a ta tam patří.Škoda,že jste na to přišel až tak pozdě!

• Dobrý den,máme dvojčata narozené 22.11.2019 ve 33tt. První syn se narodil s pupenem na spodní dásni,

Dobrý den,máme dvojčata narozené 22.11.2019 ve 33tt. První syn se narodil s pupenem na spodní dásni, zhruba po měsíci se prořezal zub, který je momentálně cca 5mm veliký a nestabilní. Syn váží puze 2600g, takže zatím nemůžeme ven z domu, i praktický lékař jezdí k nám.
    Tím bych se chtěla…

MUDr. Milena Bemerová

u tak malého dítěte se jedná o tzv.sklovinnou perlu a tím,že je nestabilní,musí být odstraněna právě kvůli nebezpečí možného vdechnutí.Tento zákrok se provádí v místním znecitlivění sprejem a dokáže…

Často kladené dotazy