Dotazy od pacientů (5)

opakovaně u mě dochází k pareze dolních končetin. Nohy jdou do křeče a nedokážu je ovládat. Tento stav trvá maximálně 90 minut a opakuje se 2-3x denně. Zdá se mi, že častější výskyt je před menstruací a první 2 dny menstruace. Někdy ataky i 14 dní nejsou, ale objevuje se mírné brnění ve šlapkach nohou.
    Děkuji za nápad, co by mohlo být příčinou obtíži.

MUDr. Marie Hudečková

V mnedicine nejde o "nápad", ale o vyšetření, obraťe se na svého prakt lékaře, který jistě zajistí vše potřebné..
    hud

• Dobrý den, prosím Vás o radu, chci se zeptat, zda-li se zjistí z magnetické rezonance mozku i bez po

Dobrý den, prosím Vás o radu, chci se zeptat, zda-li se zjistí z magnetické rezonance mozku i bez použití kontrastní látky - cévní onemocnění, nahromaděný mozkomíšní mok, otok mozku, záněty v mozku CNS, roztroušená skleróza, Parkinsonova nemoc, Alzheimerova choroba, demence, zjizvení tkání po prodělaném virovém onemocnění?
    Děkuji D.

MUDr. Marie Hudečková

Z magn,resonance se dí zjistit řada věcím ale jenutno podrobné odborné vyšetření před magnetickou resonancí s tím, že odb lékař doplní idalší vyšteření s ohledme na to, na kterou nemoc má podezření.

• Dobrý den, je mi 25 let a jsem rok po mrtvici. Měla jsem ochrnutou pravou ruku, pravý koutek pusy a

Dobrý den, je mi 25 let a jsem rok po mrtvici. Měla jsem ochrnutou pravou ruku, pravý koutek pusy a špatně se mi mluvilo. Cca do 2 měsíců jsem se ze všeho dostala a dnes na mě není nic poznat a všechna vyšetření dopadla na výbornou, pravděpodobně jsem to měla z antikoncepce, kterou jsem začala brát 1,5 měsíce před tím, ale mám problém. Stále mě bolí hlava, mám bolesti pravé ruky a teď se objevili i bolesti pravé nohy, dle vyšetření je noha v pořádku, ale pořád bolí, když chci doma uklidit nebo mám větší výdej energie, tak pak druhý den jsem absolutně k nepouziti a dostávám se z toho třeba i 3 dny. Mám doma 3letého chlapce a prostě to takhle dál nejde. Beru magnesium na doporučení doktora, ale nezdá se mi, že by to mělo nějaké velké zlepšení. Stále beru anopyrin 100mg, rosumop 40mg a euthyrox 100mg na štítnou žlázu. Můžete mi prosím poradit nebo pomoct, jak se z toho dostat? Už to opravdu nejde, děkuji.

MUDr. Marie Hudečková

Dobrý den, nelze poradit bezvyšetření, můžete se objednat do ordinace v Hodoníně, Sc.Viatora 16. Dr.Hudečková

Bude mi 23 let a jsem zaměstnán v Logistice (řidič - kancelář). Poslední rok jsem, ale neustále hrozně unaven, nemůžu se probudit/probrat přijdu večer domů a opět otupělost a usínám např. u Večeře. Otupělost se objevuje v odpoledních hodinách a občas se přidává podrážděnost a bolest hlavy. Od nového roku se u mě objevili další problémy i když spím přijdu si čim dál více nevyspalý a začali mi vypadávat předměty z rukou více jak 3x za den, někdo mi něco povídá a já nevnímám několik sekund (jsem mimo). Je pravda že zažívám mnoho stresových situací, může to být způsobeno psychikou co by jste mi doporučovala za postup.
    Mimo jiné jsem zažil již minimálně 6x úraz hlavy, tak mě napadlo zda se nemůže poranění projevovat časem. Popřípadě další moje dignoza je anémie, společně s nízkým tlakem (nemá vliv na výše popsané)
    Nepomáhají ani podpůrné prostředky ani vitamíny.

Dpbrý den,
    bez vyšetření Vám nedokážu poradit, můžete se objednat do ordinace Hodonín Sc.Viatroa 16

dr. Hudečková

• titul nemám jsem starobní důchodkyně

Dobrý den, již druhý měsíc mám brnění v obou rukách, v noci mne to budí, špatně spím. Myslím si, že tyto nepříjemné bolesti mohou být od hrudní páteře, kde mám hyperkyfozu. Jsem objednána na neurologii-ambulance, ale čekací doba je dlouhá. Zatím ruce 2x denně mažu Voltarenem a ve dne se to dá vydržet. Napište,prosím, jaká mne čekají na neurologii vyšetření. Děkuji. Blažena

MUDr. Marie Hudečková

Dobrý den, nedokážu Vám přesně říct, bez doplňujících údajů od Vás,pokud chcete,kontatujte mne v ordinaci Scota Viatora 16,Hodonín

Často kladené dotazy