Dotazy od pacientů (3)

• Dobrý den, měla jsem zlomeninu kosti hlezenni (zavřená) a zlomeniny jiných částí berce(zavřená) sádr

Dobrý den, měla jsem zlomeninu kosti hlezenni (zavřená) a zlomeniny jiných částí berce(zavřená) sádra 6 týdnů. Po sundání jsou kotníky oteklé prsty taky a bolí to. Jak cvičit aby se noha dostala do původního stavu (fixace byla zahnuta do prava jako hokejka)
    Děkuji

Karel Veselý

Platí pravidlo, že jak dlouho trvá fixace (sádra), tak dlouho trvá rehabilitace. Doporučuji vyhledat kvalifikovanou rehabilitaci s fyzikální a pohybovou léčbou.

• Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti obou kotníků. Nějaký čas občas běhám a nikdy jsem stím neměla p

Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti obou kotníků. Nějaký čas občas běhám a nikdy jsem stím neměla problém, ale asi pred týdnem jsem byla běhat v lese, normálně běhám po silnici, nevím zda to má vliv, ale od té doby mě bolí oba kotníky, když sedím i chodím a obcas me v nich křupne, zadne otoky…

Karel Veselý

Doporučuji vyhledat podologické vyšetření statiky a dynamiky nohy a dle výsledku nosit dynamické vložky do bot (př. Formotics)

• Dobrý den,již více jak tři měsíce mě trápí bolest v levém podžebří, mám sedavou práci a osm hodin za

Dobrý den,již více jak tři měsíce mě trápí bolest v levém podžebří, mám sedavou práci a osm hodin zatěžuji levou stranu,kdy pákou neustále zvedám ruku nahoru a dolů. Mám kulatá záda, tudíž mě léta bolí v bedrech,mezi lopatky,občas v kříži. Před třemi měsíci mě ale začli bolet žebra v levém žeberním…

Karel Veselý

Váš problém vyžaduje vyšetření a návrh léčby odborným rehabilitačním lékařem.