1 Počet odpovědí:
Dobrý den,již více jak tři měsíce mě trápí bolest v levém podžebří, mám sedavou práci a osm hodin zatěžuji levou stranu,kdy pákou neustále zvedám ruku nahoru a dolů. Mám kulatá záda, tudíž mě léta bolí v bedrech,mezi lopatky,občas v kříži. Před třemi měsíci mě ale začli bolet žebra v levém žeberním oblouku a to na dotek,když si na ně šahnu,cítím bolest a pod nimi i jako by tlak a to i v klidu. V noci o ničem nevím,ale jak přijdu do práce,bolest se stupňuje,rozlívá se i do zad,do boku,mezi lopatky. Navštívila jsem chirurga,udělal rengen, rtg plic v pořádku,jinak zjištěna chondropatie meziobratlových disků th páteře,menší degenerace hrudních plotének a byla jsem odeslána na sono levé strany břicha. Slezina normálního tvaru,bez patol.zmen,ledvina také,střevni klicky orientačně bez pat.zmen,gynekologicky také v pořádku.pani doktorka mi předepsala 5x rehabilitaci,ale bez známky zlepšení. Ibalgin a různé masti nepomohli. Nyní jsem ve stresu, neustále pročítám různé diskuze a mám obavy jestli bolest opravdu způsobuje chirurgický nález?? V poslední době mi je nevolno,často říhám,stolice je taková proměnlivá. Je mi 57let,užívám prenessu na tlak, nekouřím,alkohol jen svátečně. Děkuji za vaši odpověď.Marta.
 Karel Veselý
Chirurg, Fyzioterapeut
Praha
Váš problém vyžaduje vyšetření a návrh léčby odborným rehabilitačním lékařem.

• Vaše otázka bude publikována anonymně.
  • Vytvořte jednu jasně formulovanou otázku a buďte struční.
  • Otázku obdrží specialisté na tomto webu. Nikoliv pouze jeden konkrétní lékař.
  • Tato služba nenahrazuje konzultaci se zdravotníkem. Pokud máte potíže nebo akutní problém, navštivte svého lékaře nebo pohotovost.
  • Otázky týkající se konkrétního případu ani žádosti o druhé stanovisko nejsou povoleny.
  • Ze zdravotních důvodů nebudou zveřejněna žádná množství ani dávky léků.

Tato hodnota je příliš krátká. Měla by mít __LIMIT__ znaků nebo více.

Zvolte si odbornou specializaci lékařů, kterým chcete položit otázku
Použijeme ho k oznámení odpovědi. Nebude publikován online.