Dotazy od pacientů (6)

Dobrý den.
    Máme dvouměsíční miminko, zatím nereaguje očima na žádné předměty. Na osoby reaguje spíše na hlas nekouka na nás. Je to normální nebo se máme obrátit na odborníka? Děkujeme za odpověď.

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, v tomto věku by již Vaše miminko mělo očima fixovat předměty i Váš obličej na vzdálenost cca 0,5 metru, ale vývoj dítěte i schopnost samovyšetření v domácích podmínkách se může velmi…

1.Je nutné předoperační vyšetření před ambulantní operací katarakty (rozkapání) mimo operační den?
    Je předoperačním vyšetřením v den ambulantní operace katarakty (na sucho)jen tonometrie a sklíčkování?

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, před ambulantní operací šedého zákalu je určitě potřebné udělat komplexní oční vyšetření, nejen "rozkapání". Pokud nemá pacient speciální požadavky na dioptrický výsledek po…

• Vezme mě v TU některý oční lékař bez objednání? Bolí a tlačí mě delší dobu v očích a přidaly se před

Vezme mě v TU některý oční lékař bez objednání? Bolí a tlačí mě delší dobu v očích a přidaly se před očima mušky a čáry.

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, zcela jistě by bylo vhodné vyšetřit Vás i v tzv. "rozkapání", na vyšetření tedy raději cestujte bez auta nebo s další řidičem. Pokud se Vás neujme nikdo v místě Vašeho bydliště,…

• Před 3 dny se mi před pravym okem objevovaly blesky. Druhy den mi běhaly v oku zizalky.oboji přestal

Před 3 dny se mi před pravym okem objevovaly blesky. Druhy den mi běhaly v oku zizalky.oboji přestalo a ted se mi tam objevují takové pavučiny. Kam se mám obrátit? Díky za odpoved

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, souhlasím s kolegy. Pouze Vás upozorním na tzv. rozkapání při vyšetření, které je nutné k dostatečnému zhodnocení stavu struktur uvnitř oka (hlavně sítnice, sklivce,..). Nejezděte tedy…

• Dobrý den. Mám červené bělmo levého oka, v pondělí bylo bělmo červené asi na čtvrt oka, dnes ráno (č

Dobrý den. Mám červené bělmo levého oka, v pondělí bylo bělmo červené asi na čtvrt oka, dnes ráno (čtvrtek) je červené na půl oka.
    Děkuji za odpověď.

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, můžete se objednat na vyšetření na některé z našich pracovišť OFTEX, kontakty jsou na našich webových stránkách. Z Vašeho popisu se může jednat o "krvácení do spojivky", které…

• Dobrý den,trápí mě nepříjemný tlak v koutku oka,přesně na horním víčku a někdy mám pocit,že tam něco

Dobrý den,trápí mě nepříjemný tlak v koutku oka,přesně na horním víčku a někdy mám pocit,že tam něco mám,mám to zhruba 2měsíce.Nevím co to může být,je to nepříjemné ale nebolí to,jen jakoby tlačí.Děkuji Eva

MUDr. Jiří Spíšek

Dobrý den, na Váš dotaz bohužel nelze jednoznačně odpovědět. Doporučuji vyšetření očního lékaře, které Vám můžeme nabídnout i na některém k našich pracovišť. Bližší info a kontakty naleznete na…