Dotazy od pacientů (4)
Deprese úzkost sebevražedný myšlenky
Dobrý den v dětství jsem byla několikrát na psychiatrii (poruchy chování pokus sebevraždy) v mládí jsem brala pervitin a nyní mám stavy úzkosti velké bolesti bez příčiny myšlenky všechno ukončit stydím se o tom mluvit s obvodním lékařem co mám dělat na koho se obrátit???Dnes je mi 42 let Děkuji prosím poradtě
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den. Před praktickým lékařem je lepší se nestydět a mělo by se mu důvěřovat. Pokud to z nějakého důvodu nelze, je možno se objednat u psychologa či psychiatra, asi nejlépe na důvěryhodné doporučení. Nejhorší varianta je o o problému mlčet. dr.Boháč
Kdy si nechat poradit?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li je čas objednat se k nějakému lékaři, když už cca pět let trpím depresemi. Často jsem myslela/myslím na sebevraždu z určitých důvodů, ale pokaždé, když jsem se doma žádala o pomoc, bylo mi sděleno, že v mém věku trpí na deprese každý a tak jsem se snažila vydržet. Situace se zkomplikovala, když mi umřel blízký přítel (spáchal sebevraždu) před třemi měsíci. Teď opravdu nevidím v ničem smysl a ráda bych se vyléčila, jelikož vím, že nikdo kolem mě mi pomoci nemůže a já už mám chuť to vzdát.
Předem moc děkuji za odpověď,
nashledanou.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den. 5 let s depresemi je hodně dlouhá doba.Je nejvyšší čas jednat. Pomoci může dobrý praktický lékař, psycholog či psychiatr. Záleží na síle a typu deprese. Nejhorší je o problémech nemluvit a nepodnikat nic. dr.Boháč
Antidepresiva
Dobrý večer.Hledám pomoc pro svoji dlouholetou partnerku,která před rokem měla diagnózu Akutní selhání ledvin.Bez transplantace ji lékaři nedávali šanci.No ve skratce; její stav se zlepšil a je ambulantně na prášcích.Takže léčba zabrala.Jen by jsme se potřebovali zbavit antidepresiv,které dostala v nemocnici na zklidnění.Bere pul pilule Cipralex denně.A už to nechce brát.Chťel bych touhle cestou poprosit jak to řešit.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den. Jede o žádnou dramatickou dávku léku,vysazení by neměl být problém..možno např užívat půlku obden .. 2-3 týdny..pak vysadit..Nejlepší je ale poradit se se svým praktikem nebo psychiatrem. dr.Boháč
Dotaz na název léku
Dobrý den, chci se zeptat cca před 13 lety jsem u vás byl se začínajícími stavy úzkosti, předepsal jste mě lék o kterém jste říkal, že je na trhu poměrně nový a místo aby nemoc (úzkostné stavy) utlumoval tak ji léčí, lék bezvadně zabral a jsem od té doby v pořádku, moje známá má podobné problémy a chtěla by se svého lékaře na tento lék zeptat jestli by jí také nepomohl, myslím ale že má bipolární poruchu ale nevím to jistě, tak nevím jestli by byl vhodný. Děkuji předem za info o který lék šlo
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den. Váš dotaz má zásadní chybu.Nemám Vaše jméno , tudíž se nemohu podívat jaké léky jste bral. dr.Boháč
Autor
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…