Dotazy od pacientů (3)
Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám švagrovou. Furt ji je špatně. Má fobii z ježdění v autě. Nemůže jezdit vůbec. Má 2 měsíce problém s tím že se jí furt motá hlava, pálí ji na hrudi nemůže dejchat a nemůže nic dávat z baráku. Je to druhý den co nic nejedla zvedá se ji furt žaludek. Měla předepsaný prášky cipralex ale už je nebere 2 měsíce. Nebo je jí potom ještě víc hůř. Děkuji vám a budu moc ráda kdyby jste nám pomohli.
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, v takovém případě je nutná psychoterapie, případně nastavení medikace u psychiatra. Nalezení medikace, která pacientce vyhovuje někdy vyžaduje čas a trpělivost, než se najde taková, která jí “sedne”..
Dobrý den. Já mám otázku zda je možné aby někdo měl ADHD, Aspergerův syndrom a bipolární afektivní poruchu?
ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, ano tato kombinace je možná …dokonce u pacientů s Aspergerovým syndromem existuje lehce zvýšené riziko vzniku bipolárních poruch..
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem; Po porodu jsem vážila 38 kg při výšce 169 cm. Teď mám 49 K
obracím se na vás s dotazem; Po porodu jsem vážila 38 kg při výšce 169 cm.
Teď mám 49 Kg. Plně si uvědomují, že ani tato váha není při mé výšce normální. Ale psychicky asi nemohu překonat strach z toho, že budu přibírat neřízeně dal. Přitom jim poměrně málo. Poslední dobu jsem nabrala asi 1,2 až 2 kg za jeden a půl měsíce kvůli Nutridrinkum. Pila jsem tak 3 (někde dokonce i 4 denně). Má strava ale neodpovídá pribiracimu jídelníčku. A myslím, že pokud Nutridrinky vysadím, opět zhubnu. Nic méně mám z přibírání strach. A nevím, jak z toho ven. Vím, co jsou poruchy příjmu potravy. Jsem racionálně myslící člověk, ale ten strach je prostě silnější než jsem si myslela. Proto se obracím za pomoci.ODPOVĚĎ LÉKAŘE:
Dobrý den, to jak vypadáme je součástí našeho “sebepojetí”, to jak vnímáme sebe sama a jak chceme, aby nás vnímalo naše okolí můžeme mít takto “pod kontrolou”. Vaše podváha je tak pro Vás z nějakého důvodu důležitá pro udržení této relativní “kontroly”…důležitá emocionálně, proto racionální argumenty nepomáhají..Doporučuji rozklíčovat v rámci terapie.
Často kladené dotazy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na flek, který se mi udělal v podpaží (mírně pod podpažím). Nejprve
Dobrý den, může se jednat o přehnanou alergickou reakci po aplikaci deodorantu…