Články 06/03/2024

Vztahy a párová terapie: co musíte vědět

Tým ZnamyLekar.cz
Tým ZnamyLekar.cz

Vztahy jsou jednou z nejdůležitějších věcí v našem životě. Každý den se setkáváme s lidmi a každá interakce nějakým způsobem tyto vztahy ovlivňuje. Vztahy s rodinou a partnery mohou být ještě větší výzvou. Proto je důležité, abychom si byli vědomi, jak ty vztahy vytvářet, aby byly kvalitní. O tom si přečtěte v článku Luciana Kantora, psychoterapeuta: Jak vytvářet kvalitní partnerské a rodinné vztahy.

Občas nám vztah v páru nefunguje dobře. Chybí nám schopnost komunikace, empatie, energie, čas… Když tento stav trvá už dlouho, může to být tzv. „vyhoření“. Ve článku Mgr. Radany Roveny Štěpánkové „Vyhoření“ jako příčina partnerské krize se dozvíte, jak z toho ven.

Držící se mužská a ženská ruka Vztahy s rodinou a partnery mohou být ještě větší výzvou. Proto je důležité, abychom si byli vědomi, jak ty vztahy vytvářet, aby byly kvalitní.

V případech, když si neumíme sami poradit s krizi v našem vztahu, se může hodit terapie. Párová terapie využívá různé techniky pro zlepšení komunikaci, porozumění a posílení vztahu. Chcete se dozvědět jak taková terapie vypadá? Víc o párové terapii píše Lucian Kantor v článku Párová terapie - indikace a výsledky.

Tento článek byl zveřejněn na serveru ZnamyLekar s výslovným souhlasem autora nebo autorky. Veškerý obsah webových stránek podléhá příslušné ochraně podle zákona o autorském a průmyslovém vlastnictví.

Webové stránky ZnamyLekar neobsahují odborné lékařské poradenství. Obsah těchto webových stránek (text, grafika, obrázky a další materiál) byl vytvořen pouze pro informační účely a nenahrazuje lékařské poradenství, diagnózu nebo léčbu. Pokud máte pochybnosti o zdravotním problému, obraťte se na specialistu.


www.znamylekar.cz © 2022 - Najděte si lékaře a objednejte se

Web používá soubory cookie k poskytování služeb v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.
Ve svém prohlížeči můžete definovat podmínky pro ukládání nebo přístup k souborům cookie.