Dobrý den, prosím, může mi někdo vysvětli pojem "Hormonální profil"? Dcera už druhý rok bojuje po vysazení HA s nepravidelnou menstruací. Dočetla jsem se, že to asi dělá endokrinolog a gynekolog. Je to běžné vyšetření? Aby o něj nepožádala a nebylo jí řečeno, že je to zbytečné, že nepravidelná menstruace po vysazení HA je vlastně normální jev. Děkuji
Za nepravidelnou menstruaci nemůže hormonální antikoncepce. V tomto jde o častý omyl. Dcera je určitě dospělá, svépravná, bylo by dobře, kdyby sama blíže komunikovala se svým lékařem - pokud by
s ním nebyla spokojena, má možnost změny lékaře. Neudáváte jak moc jsou měsíčky nepravidelné, obvykle se plus - mínus 5 dní považuje ještě za normu. Hormonální profil je stanovení hladiny hormonů (v tomto případě vaječníkových), za standardních podmínek - nejlépe 3. den od počátku menstruace. Vyšetření se dělá ze žilní krve. Pacientka si o toto vyšetření nemůže sama objednat, leda by si ho sama i zaplatila - a to stojí hodně peněz. Vyšetření musí být doporučeno gynekologem. Ale ani tento výsledek nemusí prokázat příčinu poruchy menstruačního cyklu. Pokud chce dcera otěhotnět
a 2 roky se jí to nedaří, asi by bylo vhodnější objednat se do některéhi centra reprodukční medicíny ( IVF ), nejlépe pak ale zase po důkladném vyšetření jejím obvodním gynekologem. Přeji hodně štěstí!
Obdobné otázky
- Prosím, co s nepravidelnou menstruací po vynechání HA, už to trvá druhým rokem?
- Dobrý den, chtela bych se zeptat zda Zoloft beru ode dneska 50mg - bude pusobit na moji agoraboii? Patri k tomu i nespavost vubec nemuzu v noci zabrat a jsem z toho uz vycerpana, popripade jaky vetsinu ma jeste nezadouci ucinky, nebo kdy zacne pusobit. Dekuji Vam moc za odpověď, hezky den
- Dobrý den, zajímalo by mě jak dlouho a často se může používat masážní vibrační podložka, Prarodiče ji používají denně a to i dvě hodiny Děkuji za odpověď
- Dobrý den, jsem v 15tt a mám zarůstající nehet na palci na noze. Kůži mám lokálně zánětlivou a bolí. Co mohu prosím pro to udělat? Zatím si dávám každý den obvaz se suspensio Višněvski, je bezpečná? Děkuji Vám mockrát.
- Dobry den mam otazku chtela bych we zeptat zda prasek zoloft pusobi na agrobii? Nebo je nejaky jiny lek nebo vhodna lecba, aby sem se ji zbavila? Dekuji za odpoved hezky den
- Dobrý den. Chci se vás zeptat. Léčím se s nemocí Yersinia Enterocolitica. Mě výsledky byli Yanti-Igap 36 50.00 YERSINIA ENT. Iga pozit. Anti-Laktoza 1.10 Bolí mě na pravé straně podbřišku a teď už i na levé mám 4 balení antibiotik Ciplox. Chci se vás zeptat jestli mám k tomu držet nějakou dietu abych…
- Dobrý den, nevím jak změnit psychiatra. Nerada si někomu stěžuji, ale moje psychiatrička tedy říká že se diví, že jsem ještě doma, že mám jít do práce atd. Bojim se přiznat ji, že se necitim, ale netroufnu si vrátit se do práce. Mám většinou stavy, že jsem v pohodě a z ničeho nic strašný obrat. Horší…
- Našla jsem Vás na internetu a byla bych ráda, kdyby jste mi poradili.V 8+5 týdnu tehotenstvi jsem dostala angelsounds. Další den jsem ho použila a zkusila jsem hledat srdíčko , to jsem hledala ráno asi 10 minut a k večeru také, nepodařilo se. Další den jsem hledala přibližně stejně. Třetí den dopoledne…
- Zajímá mě, zda neškodí zubům používání bělícího zubního pera.Děkuji za informaci.
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: