Dobrý den, na pětce vpravo nahoře se mi udělal pod korunkou váček. 3 roky žiji s tímto váčkem v sym
na pětce vpravo nahoře se mi udělal pod korunkou váček. 3 roky žiji s tímto váčkem v symbioze, ale letos mne začal pobolívat, tak jsem dostala od zubařky ATB, bolest sice přestala, ale navštívila jsem dalšího zubaře, který mi říkal, že je nutné váček odstranit a že se o to pokusí. Je to nutné? Bojím se, že o zub přijdu. Implantát říkal, že by vyšel na cca 28 tisíc. Našel mi ale další kaz pod plombou u sedmičky vpravo nahoře a prý zasahuje do dřeně. Je nutné čistit zubní kanálky a kolik kanálků má tato sedmička?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Mirka
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Mirka
Dobrý den Mirko,
váček pod zubem je nutné vyřešit. Bakterie z něho Vám putují celým tělem. Byť to vůbec nepociťujete.
Páček se dá vyřešit 3 způsoby. Znovu ošetřit kořenové kanálky zubu. To v 90% případů vyžaduje i zhotovení nové korunky. V některých případech je možné provést chirurgickou resekci špičky kořene a zaplnit kanálek od jeho špičky. V tomto případě zůstává korunka na zubu bez poškození. Aby mohl být výkon proveden je nutné aby byly kanálky alespoň z 80% dobře ošetřené a pod korunkou aby nebyl kaz. Poslední možnosti je extrakce zubu a následně jeho náhrada implantátem, můstkem nebo vyndavací náhradou.
Pokud u sedmička nahoře kaz pronikl až do dřeně zubu, je ošetření kanálků nevyhnutelné. V opačném případě nad zubem vznikne váček. Radikálním řešením je opět extrakce zubu. Horní sedmička má 3 až 4 kanálky.
Přeji, ať se Vám problémy podaří vyřešit.
Přeji, ať se Vám problémy podaří vyřešit.
Obdobné otázky
- Dobrý den, prosím o radu. Jsem žena 44 roků. V oblasti nad levou klíční kostí jsem si nahmatala dvě uzlinky velikosti hrášku, možná malinko větší. Jsou nebolestivé a pohyblivé. Nevím jak jsou tam dlouho. Nemocná ani nachlazená nejsem. Jsou uzliny v tomhle místě běžné nebo je vhodné navštívit lékaře. Velice…
- Dobrý den, myslíte si že drogová závislost, alkoholismus a podobné problémy může člověk začít řešit nějakými sezenimi s psychologem atd. nebo je nutné navštívit vyloženě nějakou léčebnu? Děkuji za odpověď..
- Dobrý den, oslovila jsem praktického lékaře, zda by mi poskytl kopii zdravotní dokumentace maminky, která zemřela. On odmítl. Jak dál postupovat? Děkuji XXXX
- Dobrý den. Začal jsem mít extrémně žlutý pot, který mi špiní bílé oblečení. Trvá to asi půl roku. Nemyslím podpaží, ale kolem krku, límeček. Přitom se nepotím víc než dřív. Neberu žádné léky, akorát jednou denně ginko biloba. Nekouřím, piju jen občasně. Může to být kratomem ? Zdá se mi, že to začlo právě…
- Dobrý den, jsem těhotná v 27 týdnu těhotenství. V pátek mě začali bolet svaly, trochu v krku a měla jsem malý kašel, teplota byla max zvýšená. Inhaluji vincentku, piji teplé čaje, piji cibulový sirup a ode dneška i stop kašel. Teď mám dost dávivé kašlání a ztrátu hlasů. Svaly mě už neboli jen jsem unavená.…
- Dobrý deň ,spravily sa mi biele malinké bodky na lakťoch dá sa to liečiť?
- Dobrý den, v červenci jsem přišla na nevěru mého manžela. Doposud v tom nevidí žádné své selhání, pouze já vše příliš řeším. Nějak jsme to téma uzavřeli, avšak od září vychází na povrch další a další jeho lži týkající se dané třetí osoby. Aktuálně mi tvrdí, že kontakt mezi nimi probíhá tak jednou za…
- Dobrý den. Jsem žena, je mi 22 let, vážím 77 kg a měřím 165 cm. Léčím se od narození s kongenitálním myastenickým syndromem - užívám Syntostigmin spolu s Mestinonem. Dále mám vysoký TK na který užívám Prestarium Neo 5 mg. Zhruba od srpna tohoto roku mě trápí tyto problémy - motání hlavy, které je…
- Zdravím, řešíme problém u syna (2 a třičtvrtě roku), aktuálně navštěvuje denně dětskou skupinu. Nyní k danému problému, syn je individualista, což může být i tím, že jsme kvůli nemoci po předčasném narození byli rok a půl skoro izolovaní. Každopádně nechce spolupracovat ve školce, je zabraný do vlastní…
- klinicky se jeví ve šlaše guadricepsu, než i.a.kalcifikace s bolestivostí palpačně,koleno bez náplně. co to znamená?děkuji za odpověd XXXX
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: