Dobrý den. Mám slabší formu ADHD a dočetl jsem se, že marihuana to z části léčí. je mi 16 let. Může mi to pomoct k soustředění? Děkuji
Dobrý den, naopak marihuana může vaše potíže se soustředěním zhoršit. Vhodné je konzultovat vaše obtíže s psychiatrem či psychologem, psychiatr může na naše symptomy navrhnout odpovídající medikamentozní léčbu, s psychologem můžete pracovat na technikách a režimových opatřeních, které mohou napomoci. S pozdravem Yvona Obručová.
Dobrý den, marihuana léčí kde co, ale v české republice je pěstování či držení pořád bráno bohužel jako trestní čin, z toho důvodu moc nečekejte odpovědi přesně mířené na vaši otázku. Možná bych vám doporučila spíše než touto cestou zvolit cestu pro sebe vhodného terapeuta, psychologa, který vám pomůže dostat to, co vás trápí pod vaši kontrolu i jinými cestami. Možností je nespočet :)
Mějte krásný den
Mějte krásný den
Marihuanu nedoporučuji, poškozuje kognitivní funkce, které se podílejí na koncentraci a soustředění, naopak marihuana jako psychotropní látka tlumí kognitivní funkce. Postup jak zvýšit soustředění a koncentraci doporučuji konzultovat s psychologem, který vystudoval jednooborovou psychologii specializaci klinická psychologie. Já ve své praxi mám dobré zkušenosti s některými technikami, které často klientům zaberou bez toho aniž by užívali léky. S pozdravem PhDr. Iva Moravcová
Marihuana, její dlouhodobé užívání, je nebezpečné zejména tím, že člověka odtrhává od reality. Tedy zdánlivě může pomoci, ale .... Raději bych hledala zkušeného terapeuta a hledala s ním způsob, jak i s ADHD žít kvalitní a šťastný život. A určitě to lze :-)
Obdobné otázky
- Dobrý den, pravidelně hraju fotbal. Bohužel, při posledních trénincích mě začalo bolet v pravém stehně. Zjistil jsem, že mě to bolí i při normálních aktivitách, ale jenom při pohybu když “pravou nohu natočím doprava” - Fotbalově “posunu si míč vnějším nártem do prava”. Při tom to hlavně bolí. Bolest…
- Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli žena která je po odstranění několika částí střev, má umělý vývod a je odkázaná na přísun vitamínů a minerálů v podobně tablet, je schopna mít děti. Děkuji.
- Dobry den, vazne premyslim o bezpreparacnich fazetach, kde neni treba obrusovat zuby. Zajimalo by mne, jaka by byla cena za dve fazety na predni zuby? Take by mne zajimalo, zda je i v Brne klinika, kde mi tyto fazety zhotovi? Dekuji, JV
- Dobrý den mám dotaz je možné že se mi na obličeji tvoří víc a víc znamínek? A pokud ano co mám jít na odstranění?
- Dobrý den. Už asi rok mi jednou za čas začne bolet rameno a někdy mě to i střílí do žeber. Už se mi to stalo asi 5x a když jsem s tím byla u sportovní doktorky, tak mi řekla, že si mám jít na specializovanou masáž a moje doktorka mi na to napsala Mydocalm. Bolesti mě pretrvaji asi týden a pak za nějaký…
- Utrpěl jsem úraz. Jednalo se mj. o zlomeninu fibuly, k níž se - z důvodů jejího neléčení - přidal i kompartment syndrom. Jelikož se s léčbou započalo až po 18 dnech od úrazu, došlo i k poškození krevního řečiště pravé nohy a posléze i k bolestem a otokům pravého lýtka i kolene. Následně bylo zjištěno,…
- Mám problém se štítnou žlázou, beru letrox 50. Chci se z jestli se ti dá vyléčit, aby jsem to už nemusel brát. Předem děkuji za odpověď.
- Dobrý den, chci se zeptat zda je má váha v pořádku. Je mi 15 let (31.7 2004) měřím 177 cm a vážím 65,4 kg.
- Dobrý den rád bych se zeptal, už delší dobu se stresuji s rakoviny střev, měsíc zpátky sem byl na kompletním vyšetření a nic mi nebylo prokázáno poté to přestalo a teď se to zas vrátilo, rád bych se jenom zeptal, dva dny zpátky sem byl na RTG zad a celé páteře a doktor tam zapsal že dutina břišní je…
- Dobry den. Minuly rok jsem prodelal komplikovanou cholecystektomii. Zanet,prasknuti. Vse dobre dopadlo,hojeni super. Ale po case se mi na prave strane bricha nad jizvou vytvorilo neco jako boule. Obvodni doktor si myslel,ze kyla. Sono ukazalo,ze ne. Chirurg rekl,ze u komplikovanych operaci se prerusi…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: