Dobrý den, mám jednoho kamaráda po internetu, se kterým se znám už déle. Neustále mi píše, že spí tak 4 hodiny každý den. Ráno se vzbudí a jeho nohy pomalu nemůžou popadnout sílu. Říká, že se pořád nudí a neví co dělat. V minulosti měl problémy, které na něm zanechaly fobii z mužů. Chci mu nějak pomoc ale odborný doktor nejsem, proto mu radím, aspoň si prášek vzít a jít se projít. Chcem radu, mám o něho starost.
Děkuji za vaši odpověď.
Děkuji za vaši odpověď.
Dobrý den.
V tomto případě je jediná rada dobrá - zkuste ho motivovat k návštěvě odborníka. Vysvětlete mu, že se zbytečně trápí, že potřebuje pomoci. Pro začátek by bylo fajn, kdyby psychoterapeut nebo psycholog posoudil, na kolik je jeho problém závažný, co mu vlastně je. Dnes je možné takové schůzky dělat i online, tak by ani nemusel ven.
Obdobné otázky
- Dobrý den, již přes rok mě trápí sociální úzkost. Vše začalo v průběhu karantény. Po půl roce sezení doma jsme se s kamarády domluvili, že pojedeme na chatu. Předtím jsme se najedli a to bylo poprvé v mém životě, co jsem zažil úzkost. Udělalo se mi velice nevolno, myslel jsem si že se každým okamžikem…
- Dobrý den chtěla bych se zeptat.Nastoupila jsem ve zkušební době na neschopenku.Dneska mi přišla výpověď.Jak to je s neschopenkou trvá dále.Děkuji za odpověď
- Hezký den,zajímalo by mě,zda je normální,když cítím při plynatosti železitý zápach,co by to mohlo znamenat?Předem děkuji za odpověď.
- Dobrý den, chtěla jsem se zeptat . Mívám takové zvláštní stavy tak 3 denně. Trvá to asi vždycky 5 minut. Kdy i zvracim, tluče mi srdce, je to uplbe divny pocit. A pak po těch 5 minutách je to pryč . Někdy i dřív . Chtěla bych se zeptat co to muže být ? Děkuji
- Dobrý den, minulý týden jsem měla velky kašel,horečku,únavu, prakt.lékař mi řekl,že to vypadá na zápal plic,nasadil antb.Klacid na 7 dni.Na Rtg mě neposlal,dělal CRP-neřekl nic.Pokud se zhoršim,mám přijít,jinak jen zavolat. RTG se v tomto případě nemusí dělat? Moc děkuji.
- Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli přijímáte nové pacienty. Sháním zubaře pro sebe a manžela. Děkuji.
- Dobrý den, Trpím bolestí mezi přirozením a pánví na pravé straně
- Dobrý den, už 2. měsíc mě bolí v oblasti horní lopatky, pokaždé když se narovnám a stlačím ramena směrem dolů, tak mi tam něco přeskočí a je to velmi bolestivé a nepříjemné, taky mi ta bolest střílí i do levého ramene a celé ruky, záda i krk jsou celá ztuhlá a nemohu se pořádně nadechnout. Byl jsem na…
- Dobrý den, stává se mi dost často, že mne v noci probudí sucho v ústech , jazyk se mi lepí na patro a mám zvětšený patrový čípek. Někdy se mi čípek dotýká kořene jazyka a je to dost nepříjemné. Během dne to zmizí. Ale musím často pít. Jaká může být příčina?
- Dobrý večer, chtěl bych se zeptat co mi je. Mám záchvaty kašle, vyrazně se mi změnil hlas a když kašlu tak mě bolí v levé ruce. Nikdy jsem zdravotnické problémy neměl, nemám alergie a nekouřím. Budu rád za rychlou odpověd.
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: