MUDr. Zita Ripková

Zubař · Více

Háj ve Slezsku 1 adresa

Praktický lékař stomatolog s laborat.

Antonína Vaška 82, Háj ve Slezsku 74792

• O

Skvěla lekářka kdysi jsme měl panicky strach ze zubařu a vrtaní zubu a od té doby co jsem navštivil paní zubařku žadny stach, žadná bolest.Přijemná zubařka doporučuji všem

Rád bych se i já podělil o názor na tuto "lékařku". Jelikož žiji v Háj ve sl. od malička, automaticky ze základní školy jsme všichni navštěvovali preventivně tuto ordinaci. Léta plynuly a člověk neřešil, že už v té době se děje něco špatně. Přicházely kazy, záněty, váčky, mnohokrát opakovaně u stejných zubů. Slovo rentgen se vyskytuje v této ordinace asi jako šafránu. Když k němu (za celý život asi jen 3x) přeci jen došlo, tak mi nikdy nebyl ukázán, pouze se slovy, vše v pořádku. V dospělosti a v dnešním informovaném světě se člověk dovídá jak to tak trochu s těmi zuby funguje. Slova jako zánět , kanálky, léčba, výplně, dostavba, případně korunka, jsou nám pak bližší a začneme se o ně zajímat ve spojení s často opakovanými záněty stejných zubů. Poslední zákroky této paní mě donutily se zamyslet a dát na radu známých , kteří už dávno odešli zavčasu a udělali správný krok. Tato "stomatoložka" zuby neléčí, ona je vysloveně ničí (však proč ne, na chvíli přestanou bolet a jak to začne znova, budu mít zase práci). Nejsou to její zuby, je jí to úplně v...asi víte kde. Když jsem se odhodlal a zařídil si prohlídku v profesionální zubní ordinaci, nestačil jsem se divit. Přesný objednávkový systém zafungoval, proběhla prohlídka, spousta rentgenů, OPG a dostalo se mi slov: "na to, že je vám skoro 30let, máte zničený chrup jako senior". A snad to mluví za vše. Uvedu pár příkladů - kazy mezi zuby, kazy pod plombami, zubní kámen(který evidentně tvrdila že není kámen), chronický zánět již pod X krát řešeným zubem, nedoléčený, ale zrovna nebolí, tak proč ho nezaplácat, špatně plněné kanálky, nedoplněné kanálky, otřesné dostavby - zub ani nemá tvar zubu - o vhodných korunkách ani zmínka nebyla, dokonce zalomený nástroj na čištění kanálku v nedoplněném kanálku, no to už je moc. To je jen pár věcí, z toho moře co mi oznámili. Sestavili mi plán léčby, kde by mi nejradši 3 zuby vytrhli , že jsou tak zmarasené , že se na tom nedá ani stavět. A když jo, tak s rizikem že investované peníze poletí znovu do koše proto, že se může znova objevit zánět z dřívější špatné léčby. Plán léčby mi stanovili na cca 70 tis a cca po měsíčních návštěvách na více hodin asi rok práce, abych měl zuby jako normální člověk(a to plán byl zamířený na střední cestu - tedy kompromis mezi estetikou a funkčností, nic spešl). Kdybych místo můstků nad vytrženými zuby chtěl implantáty, tak abych si připravil tak 100tis min.

Takže za mě - Děkuji paní lékařko. Mě už u Vás neuvidíte. maximálně při soudním sporu. Já to tak nenechám. Kolik peněz mě to stálo už u Vás a stejně hrozně provedeno a k ničemu. I když nemám třeba výstavní a zdravé zuby, tak předpokládám, že v případě problému mi je někdo za utržený honorář správně vyléčí a dobře opraví a nemuselo se to dělat znova.

• Specialista na svém místě, výborná lékařka, doporučuji

• Hrozný lékař

• Skvělý lékař.

• Výborná doktorka, profesionální přístup. Chodí k ní celá moje rodina a nikdy nebyl problém. Léčí jemně a bezbolestně, mnohokrát jsme ocenili její odbornou pomoc.

Vynikající zubní lékařka s perfektním přístupem k dětem. Pokud se pisálek, který napsal na její adresu sprostou kritiku nestydí, ať zveřejní své jméno, svůj telefon, mail apod. Pak se můžeme bavit.

Jana Formanová

• K této doktorce běžte pouze v případě, že máte zuby v pořádku, pokud máte problém, buďte jisti, že o ně příjdete. Můj případ, byla nutná operace a nic nerozpoznala. U dítěte nepoznala kaz a můj syn ve 4 letech málem přišel o 2. zub. Kdyby nebylo jiných dobrých doktorů, kteří nám pomohli ( a nad její léčbou jen nevěřícně kroutili hlavou), dnes jsem bez zubů.