Dobrý den, byla mi diagnostikována Mycoplasma genitalium v rektu. Jako léčba antibiotika DoxyHexal 100mg 20 (2x denně). Rád bych se informoval, zda jde o standardní léčbu. Dle různých, i mezinárodních, dostupných zdrojů je dnes už vyloženě doporučována duální terapie doxycyklin (7dní) v kombinaci s dalším ATB. Děkuji!
1 odpověď
Dobrý den, lékař pravděpodobně zvolil léčbu na základě citlivosti bakterie na antibiotika dle výsledku z laboratoře, takže by léčba měla být dostatečná a v případě přetrvávání obtíží lze provést stěr z rekta a ujistit se, že jste přeléčen. Přeji hezký den. S pozdravem MUDr. Procházková.
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.