Jsem komunitní porodní asistentka pracující částečně i v porodnici.
Poskytuji komplexní péči v těhotenství za porodu i v období šestinedělí. Vedu individuální předporodní kurzy včetně cvičení, které dobře připraví danou ženu k porodu.
Jsem certifikovaná profesionální laktační poradkyně (Laktační liga, IPD i Mamila).
Mým cílem je kvalitně a citlivě provést ženy i jejich nejbližší těhotenstvím, porodem i šestinedělím. Pracuji s různými technikami, kde jsem získala odbornou certifikaci (např. Spinning babies, ošetřování porodních jizev, atd.).

Podporuji ženy v jejich vlastní odpovědnosti, aktivitě a důvěře k vlastnímu tělu, a také v jejich mateřských kompetencích a ranné péči o své miminko.

Své služby poskytuji v Královéhradeckém kraji a kraji Jihomoravském - zejména v Brně a jeho okolí.
Více O mně

• Pooperační péče

• Přirozený porod

3 názory

• O

S Markétou jsme nemohli udělat lepší volbu.
    Jako partner jsem nadšený od začátku až do konce – od prvních příprav, přes samotný porod, až po péči v šestinedělí. Markéta nás provedla celým procesem s obrovskou empatií, klidem a profesionalitou.

Vše mi bylo srozumitelně a trpělivě vysvětleno – necítil jsem se ani na chvíli hloupě, když jsem se ptal na věci, které by mě jinak třeba nenapadlo vůbec řešit. Díky tomu jsem do všeho šel s větší jistotou.

Co ale opravdu oceňuji, je její přístup k informovanému rozhodování. Markéta mi otevřela oči v tom, že i ve zdravotnictví máme právo na volbu a že je v pořádku chtít znát všechny možnosti – nejen to, co "říkají tabulky".

Její klid a podpora byly cítit v každém okamžiku. Věřím, že i díky její přítomnosti u porodu vše proběhlo tak hladce a přirozeně, jak jen to šlo.

Jsem opravdu vděčný, že jsme si vybrali právě ji. Děkuji, Markéto, za to, že jste pomohla přivést na svět naši dcerku tak krásným způsobem.

• Bc. Markéta Hanáková - porodní asistentka komplexní předporodní příprava  •

• N

Market je moje srdcovka. Jsem ji nesmírně vděčná za provedení těhotenstvím, porodem i šestinedělím. Díky ní mám z toho celého krásný zážitek, hlavně z předporodní péče - masáže, cvičení, aromaterapie a všechno okolo. Přála bych každé ženě mít u porodu svoji porodní asistentku a ideálně právě Market. Je to velmi silná a jistá žena, která za vámi stojí ať se děje co se děje. Neváhala bych při další možnosti.

• Bc. Markéta Hanáková - porodní asistentka komplexní předporodní příprava  •

• T

Úžasná porodní asistentka, u které jsem měla možnost rodit první dceru. Je velmi empatická, trpělivá a vše ochotně vysvětlí. Pokud bych si mohla vybrat, tak bych ji určitě chtěla i u druhého porodu.

• Bc. Markéta Hanáková - porodní asistentka přirozený porod  •

Odpovědi

2 odpovědí poskytnutých lékařem na otázky pacientů na ZnamyLekar.cz

od 2. týdne po porodu mě začaly trápit velmi popraskané bradavky. Kvůli bolesti jsem přestala dokonce kojit a nyní pouze odsávám, avšak pouze po 6 hodinách, jelikož častěji bych to právě kvůli bolesti nezvládla.
Ještě před popraskáním jsem bradavky mazala Purelanem od Medely, poté jsem vyzkoušela hydrogelové polštářky, které neměly ani minimální účinek. Obklady z šalvěje, homeopatika, kalciovou mast.. Vše mi pomůže minimálně a na velmi krátkou dobu - 2 dny cca.
Může v tom hrát roli, že jsem diabetik?
Dcera má už 2 měsíce a přísunu mateřského mléka se nechci vzdát, avšak nebylo mi doporučeno krmit dítě mlékem, jenž obsahuje krev a také bolest je opravdu nesnesitelná. Žádám o radu, zda je opravdu nutné dojít k lékaři, anebo vyzkoušet nějaký další prostředek k uzdravení.
Děkuji

s největší pravděpodobností bude potřeba upravit přisátí dítěte a zkontrolovat techniku kojení, včetně úst miminka. Určitě doporučuji pozvat si profesionální zkušenou laktační poradkyni, porodní asistentku nebo neonatologickou sestru, které se těmito problémy zabývají a zkontrolují Vás i Vaše dítě.
Dle poranění doporučí nejvhodnější metodu hojení bradavek a zároveň poradí, jak udržet produkci mléka, jak kojit, případně alternativní způsob.

Bc. Markéta Hanáková

přítelkyně je 11 dní po porodu a nelíbí se nám její rána.
Během porodu byl potřeba nástřih hráze a mezi konečníkem a vagínou má doteď otevřenou, několik centimetrů dlouhou a asi centimetr hlubokou ránu, ve které jsou vidět nějaké stehy. Má také stále bolesti.
Je to tak správně, nebo bychom raději měli navštívit lékaře?
Děkuji a přeji pěkný den,
Petr

určitě navštivte lékaře, který se na ránu podívá a zhodnotí, zda bude třeba nějaký další zásah.

Bc. Markéta Hanáková