Dle průzkumů si třetina Čechů dává novoroční předsevzetí a je potěšující, že většina z nich se týká vlastního zdraví. Pouze však malé procento lidí zvládne takové předsevzetí dodržet. Zatímco 75% lidí zvládne pracovat na dosažení vytyčeného cíle alespoň týden, po třech týdnech je to již mizivé procento.
Zhubnout – přestat kouřit – zlepšit vztahy s blízkými – šetřit – začít sportovat – nestresovat se – studovat – omezit alkohol…
Uvádí se, že průměrný občan přibere za období vánočních svátků 3-5 kg. Někdo více, někdo samozřejmě méně či nic. Poradnami procházejí první klienti a je s podivem, že řada ledniček je ještě plná svátečních dobrot a po měsíci se teprve řada lidí vrací ve svém jídelníčku k normálu.
Co je naší motivací? Chceme být přitažlivější či je naším motivem zdravotní problém? Musíme být připraveni pro změnu stavu něco reálného činit.Proč selháváme?
Stále žádné zázraky, ani léky pomáhající hubnout. Opět je to na nás – dobrá kondice jako předpoklad zdraví – kvalitní jídlo, dostatek bílkovin, méně příloh, více čerstvých potravin – zeleniny,…dostatek spánku, spokojenosti a radosti.
Spokojený a úspěšný nový rok!
Tento článek byl zveřejněn na serveru ZnamyLekar s výslovným souhlasem autora nebo autorky. Veškerý obsah webových stránek podléhá příslušné ochraně podle zákona o autorském a průmyslovém vlastnictví.
Webové stránky ZnamyLekar neobsahují odborné lékařské poradenství. Obsah těchto webových stránek (text, grafika, obrázky a další materiál) byl vytvořen pouze pro informační účely a nenahrazuje lékařské poradenství, diagnózu nebo léčbu. Pokud máte pochybnosti o zdravotním problému, obraťte se na specialistu.