zdravím, je možné užívat norethisteron dlouhodobě.Je mně 48 roků a chci se zeptat zda to má vliv na menopauzu?
Teoreticky můžete,ale existují vhodnější a šetrnější preparáty, nutno však vyzkoušet. A menopausu relativně ovlivňuje, neboť si tím dodáváte hormon, který Vám již chybí. Ale vynechání norethisteronu by vedlo spíše k nepravidelnému a silnému krvácení, takže užívání je bezpečnější a vhodnější
Norethisteron se nedoporučuje užívat dlouhodobě. Proto byste se měla poradit se svým obvodním gynekologem. Tento lék musí být indikovaný jen při určitých potížích.
Přejeme hezký den Stellart
Přejeme hezký den Stellart
Prakticky vzato, norethisteron je hormonální substituční léčba, ale není vhodné je užívat dlouhodobě
Já doporučuji užívat 5 dní před menses a to 3 m, pak vynechat a pokud se menstruační krvácení rozhodí, opět zopakovat tuto léčbu na 3 m
Norethisteron se k léčbě klimakterických obtíží dlouhodobě používá v nízkém dávkování v kombinovaných preparátech. 5 mg tabletky nejsou určené k dlouhodobému užívání . S pozdravem
Obdobné otázky
- zdravím,již mnoho let užívám norethisteron na úpravu cyklu je možné to vysadit či vyměnit? je mně 48 a chci se zeptat zda to má vliv na menopauzu či nikoliv?Popřípadě hrozí riziko rakoviny pohlavních orgánů??
- již mnoho let užívám norethisteron na úpravu cyklu? Je možná změna léku??
- Zubní lékař mi naúčtoval pod uvedeným kódem 00501 " jako účel platby " za vytržení zubu a kořene částku 530 Kč. Může toto účtovat, když tyto zákroky plně hradí moje zdravotní VZP ( pojišťovna 111 ) ? Děkuji za odpověď, P.B.
- Dobrý den,lehce mě při zkusu jidla pobolívá 6 v pravo nahoře.Je to mrtvý zub,s krásně vyplněnym kořenem a je vyplněn bilou plonbou.Bolì mě asi 2,5měs.,nechci o zub přijít.Rtg je bez změn.Dá se prosìm nějak zachránit.Myslím,že vytrhnutí,je už to poslední.Koušu raději na druhé straně.Děkuji za odpověď.S…
- Dobrý den Trpím nemoci - Torticolis spacscita, residualni vazivove změny s atrofizací m. SCM I sin. Pani doktorka s neurologie ještě napsala doplnění : jedna se o chronický stav s trvalim postižením svalu, je zhoršování funkčních potíží s věkem. Pověděla mi že botuloxin který jsem bral bohužel…
- Dobrý den, asi dva roky zpět jsem měl pád plnou vahou na levé zápěstí které mi do druhého dne oteklo. Na rtg žádná zlomenina a tak jsem mazal Voltaren gelem který moc nezabíral..asi po týdnu se to uklidnilo ale teď to zase začíná( mravenčení v prstech, dlouhodobý otok a bolest v místě karpálního tunelu)…
- Zdravim je mi 16 let a mam hrozny problem. Trapi me to a nevim co s tim a to ohledne nemeho penisu. Mam asi 13 cm a jsem kvuli tomu nestastny Nevite Jestli by nepomohli nejake prasky?
- Dobrý den, byl jsem dvakrát (naposled před 5+ lety) operován na pilonidální sinus (u kostrče), podruhé = komplet excise (10 dní drenáže) a následně doporučen hypermangan. Pokud místo zkontroluji, stále čas od času (týdny/měsíce, pokud mi to neuniká) se objevuje troška "krve", malá tečka (milimetry) opakovaně,…
- Dobrý večer,devět let se léčím s Lichenem ruben planum mám boláky na levém bérci a bolí mě celá noha i kost.Bylo by možné navštívit některého specialistu ve Vaší nemocnici?Jsem opravdu zoufalá.Děkuji za odpověď.
- Dobrý den, beru antikoncepci již tretim rokem. Před 14ti dny jsem měla sex se svým přítelem a už týden mám citlivé prsa a citím se divně. Pro jistotu jsem si dnes koupila tehotensky test a je negativni. Menstruaci ocekavam az za 9dni. Uvedomila jsem si, ze nez jsem mela sex tak jsem cca 4 hodiny predem…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: