zarůstání nehtů
Dobrý den prosím vás chci se zeptat na zarůstání nehtů na palcích u nohy? Mám je zarostlé jako do oblouku že se skoro dotýká špička špičky a do toho velmi tvrdé. Proto se chci zeptat jestli by šli nehty třeba i operativně narovnat nebo jestli je jiná metoda ? Stříhání i nošení bot , nebo třeba jen nandat ponožky je pro mě velmi bolestivé. Předem děkuji za odpověď
Tzv. zarůstající nehty jsou velmi nepříjemným problémem, většinou vznikají při nošení nevyhovující obuvi event. špatným zastřiháváním. Každý případ je třeba vidět a posoudit jednotlivě, prosté stržení nehtu většinou nemůže pomoci, je nutné buď nehet zúžit - tím, že se ale snese i část růstové ploténky aby již ze stran nenarůstal, narovnat nejde. Jako prevence se doporučuje nosit obuv s volnější špičkou a využívat pedikúru.
S pozdravem M. Valenta
S pozdravem M. Valenta
Dobrý den. Nutno osobně vyšetřit, pokud by to ve vašem případě bylo vhodné, tak se provádí ošetření nehtu včetně ošetření nehtového lůžka a nehtového valu k prevenci recidivy deformity. Máte-li zájem, objednejte se k vyšetření. S pozdravem dr. Dobiáš
Obdobné otázky
- Dobrý den Paní doktorko, chci se zeptat, předepisujete i různé léky a přípravky na akné? Děkuji.
- Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, zda se specializujete i na operaci lupavých prstů. Babička (61 let, pojišťovna 205-ČPZP) má tento problém se 2 prsty - 1 prst (prsteníček na levé ruce) je operovaný (2 roky) a 2.prst (pravý prsteníček) se jakoby zasekne, nepřeskakuje a způsobuje to velké bolesti…
- Dobrý den, chtěla jsem se zeptat v cca Květnu jsem byla na operaci. Odebrání vaječníku.A jak jste měl ordinaci na Poliklinice tak jsem k vám chodila a chtěla jsem sem se zeptat jestli přibíráte na Fakultní nemocnici Fifejdy. Nerada bych k někomu jinému Předem děkuji a přeji hezký den. Bančovská Lucie
- Dobrý deň, chcel som sa spýtať, ako to je u vás v prípade že som slovák, študujem v brne a som poistený vo VZP slovensko no kvôli rozvrhu nestíham chodiť k svojej zubárke doma. Platí mi európsky preukaz vydaný slovenskou VZP aj u Vás?
- Dobrý den, ještě jsem u Vás nikdy nebyla, ale k mé kožní lékařce se není možné dlouhodobě dovolat. Ráda bych začala chodit k Vám, vzhledem ke změně bydliště bych to k Vám měla blíž a vidím zde samé skvělé reference. Nyní mám mírné obtíže s pletí, mohla bych se k Vám objednat? Nebylo by to náhodou…
- Dobrý den, jse, přestěhována z Opavy a na Vás se obracím na doporučení Dr, Kratochvílové. Prosím o co nejdřívější přijetí, docházejí mi léky. Děkuji. Dana M. Ghiberti
- Dobrý den, rád bych se Vás zeptal ohledně kožního ekzému (vyrážky) ve vlasech. Vyrážka má červenou barvu a je doprovázená silným svěděným ve vlasech. V některých případech je doprovázená akném. Vyrážka se často objevuje po ostříhání či bezprostředně po něm. Vyzkoušel jsem řadu šamponu (na lupénku, lupy,…
- dobry den provadite ve vašem zařízeni ošetření razovou vlnou a jak se pohybuji ceny děkuji krutilova
- Vážená paní doktorko, rád bych se Vás zeptal, zda je možné se k Vám dostavit bez objednání. Můj problém spočívá v dlouhotrvajících zánětech či vyrážce ve vlasech. Vyrážku občas doprovází akné. Předem děkuji za odpověď
- Dobrý večer jsem 35 tt a už pár týdnu mě trápí bolest trisel která je někdy snesitelná někdy sotva chodím. Nejhorší je chůze a v noci když se chci překročit pak se přidává i bederní pater a kyčle. Tak se chci zeptat co může být příčinou a jestli je nějaký jiný ,,lék" než porod. Popřípadě zda by jste…