Vážený pane doktore, jsem ráda, že jste mi odpověděl. Vím, že máte mnoho práce, ale mé trápení trvá už pomalu tři roky. Já nechci nikoho obviňovat,ale já do dnes nevím, co se mi, stalo. Měla jsem vážnou autonehodu v Německu, tam mě dali dohromady a s okem, které bylo níž než je normální mně převezli do Ústí nad Labem. Kam patřím neboť jsem z Chomutova. Neměla jsem žádné bolesti a doktor říkal : v 8.00 hod jdete na operaci a 9.00 hod si tady na pokoji zatančíme. No a já se probrala ve 14.30 hod na sále a za 3 dny mě propustili z nemocnice, pon doktor nebyl ani přítomen, a já od té doby trpím. Níkdo mi nic neřekl a neřekne, akorát v Praze a, mi potvrdila mé pátrání, že mám poškozený trojklanný nerv. A ten mě trápí velice a už pomalu tři roky. Je to na levé části obličeje,pod okem to mám oteklé, zasahuje to půlku nosu a jde to až do poloviny rtu v lévé části. Moje neuroložka , vyzkoušela mnoho léků, po něktrých jsem odpadla, teď beru Gabanox 300 mg. Lékařka mi ho naordinovala 4x denně a to 3x1 a 1x2. Jinak jsem podle mudr. Zdvořilé brala po dvanácti hodinách jeden. To nemělo žádný účinek. Teď to také nemá, ale tolik to nebolí. Pane doktore, prosím Vás nešlo by to operovat. Já vím, že tenhle dotaz je neprozíravý, ale zkuste mi na něj odpovědět. Předem děkuji za Vaši odpověď.
1 odpověď
Dobrý den, po autonehodách s poraněním obličeje jsou problémy s trigeminem časté. Zřejmě došlo ke zlomenině horní čelisti vlevo a poškození 2. větve n. trigeminus vlevo. Kromě gabapentinu můžete zkusit pregabalin. Další možnost jsou injekce MD-Neural , případně MD-Matrix. Co se týká operace, myslím že o tom něco ví MUDr. Dušan Urgošík na Homolce - mají tam gama-nůž. Zkuste mu napsat. MUDr. Jaroslav Lněnička
Získejte odpověď díky online konzultaci
Potřebujete radu odborníka? Rezervujte si online konzultaci: všechny odpovědi obdržíte z pohodlí domova.