... dobrý den. "Začíná mě to už fakt štvát." - Muž, věk 77. - Pár měsíců mě trápí závratě, nejistá chůze pobolívání hlavy (čelo). Po vyšetření na ORL potvrzena už mnohem starší dg. m. Meniér, s objednáním na audio pro kontrolu už letitého tinitusu. - Doporučení na neurologa zatím nevyužito pro plné stavy (v MB) a především i proto, že požadavkem je tam i sono karotid, což v ordinaci každý neurolog nemá. (I když osobně si nemyslím, že to bude jiné proti roku 2023, kdy to bylo: "bez významné stenozy".) Proč to tak rozsáhle popisuji? - Přesně před rokem jsem měl nejspíš "menší (?) mozkovou příhodu". (Bez návštěvy lékaře, ale pomohl mi Acylpyrin.) - Především "neposlušný jazyk" a drmolení, nejistá chůze (hlavně do schodů) špatná orientace, středně silné pobolíváním hlavy ještě i po další dva dny, a samozř. houpání a závratě. Pomýšlím proto na souvislost. - Pokud mi to bude Vámi doporučeno, jsem ochoten podstoupit vyšetření i jako samoplátce. -Děkuji. -- Současná medikace: Nově Godasal a Betaserc, už starší: Prestarium Neo, Dutrozen, Pentasa a Seropram.
0 odpovědí