Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně problému, který se mi opakuje každý rok. Když začnu intenzivněji cvičit vrchní část těla, zhruba po několika týdnech se mi začne objevovat brnění pravé ruky. Následně mám problém například při držení telefonu nebo používání počítačové myši – po přibližně minutě v určité poloze mi začne ruka brnět. Brnění cítím především v dlani a maximálně v předloktí. Nejvýraznější je na ukazováku a prostředníku, ale někdy mám pocit brnění prakticky ve všech prstech. Nemám přitom žádnou bolest, ani v ruce, ani v zápěstí, lokti, rameni nebo krku. Nezaznamenal jsem ani slabost ruky. Zajímavé je, že když mám zápěstí delší dobu ohnuté, brnění se postupně zesiluje. Při opakovaném silném zatínání ruky v pěst se naopak brnění neobjevuje. Když změním polohu a ruku uvolním, brnění během několika minut odezní. Celý problém se objevuje právě v období, kdy začnu intenzivněji posilovat horní část těla, a po určité době se zase zlepší. Napadlo mě, jestli by mohlo jít například o útlak nervu/karpální tunel, ale nechci si sám stanovovat diagnózu. Budu rád za jakoukoliv odpověď, děkuji
0 odpovědí