Poškrábaná rohovka
v sobotu 26.8. jsme byli v lese a já si o větvičku poškrábala rohovku. Ze začátku jsem myslela, že to nic není i když oko šíleně bolelo a škrábalo. Asi za 8 hodin co se mi to stalo jsme jeli na pohotovost, tam mi řekli, že mám poměrně dost poškrábanou rohovku. Měla jsem v oku ještě nějaký bordel, oko mi vyčistili, zalepili. Nasadili antibiotika na 5 dní a umělé slzy na týden. Oko už neškrábě, ale stále pálí i když je to už 3 den co kapu antibiotika a umělé slzy :( Pracuji v kanceláři, takže celý den koukám do pc. Oko je stále červené, občas vidím rozmazaně.. Je to normální nebo mám navštívit znovu očního lékaře, jde mi hlavně o to pálení oka. Děkuji
Dobrý den.
Rohovka je vůbec nejcitlivější tkání v lidském těle. Její poranění je velice bolestivé. Podle rozsahu a stupně poškození se dá odhadnout i doba hojení. Běžná doba je 3-7 dnů, když je oko v klidu. Jestliže v klidu není (Vaše běžná práce), tak se hojení může ekvivalentně prodloužit.
Pokud se týče zlepšení vidění, doba na rekonvalescenci může být běžně až měsíc (tady v návaznosti na místo poškrábání - centrální defekt je logicky horší.
Návštěvou lékaře nic ale nezkazíte.
S pozdravem
Prim. MUDr. Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Návštěvou lékaře nic ale nezkazíte.
S pozdravem
Prim. MUDr. Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Dobrý den, po poškrábání rohovky určitě doporučuji užívat kapky nebo gely, ke zvlhčení povrchu oka. Umělé slzy bez konzervačních látek, nebo VidisicGel jsou volně dostupné v lékárně a měly by snížit pocit pálení oka. Při přetrvávání obtíží navštivte očního lékaře. s pozdravem Andrea Janeková
pokud potíže přetrvávají, obzvláště pokud byla rohovka poškrábaná více, je kontrola u očního lékaře jistě žádoucí.
Přeji hezký den.
Přeji hezký den.
Obdobné otázky
- Omlouvám se za chybu v datu. Mám snad prolustrovanou celou Ostravu,a žádný zubní lékař nepříjímá pacienta k jednorázovému ošetření zubního kazu. Dcera má 35 let,a žije již 14 let v Irsku. Má zde svého praktického lékaře,ale zubní lékař už bohužel nevykonává svou praxi,neboť je v důchodu. Dcerka si…
- Dobrý den pro pana doktora Davida Krahulíka. Mám po několika operaacích pohyb.ústrojí.Momentálně po operaci kolena s následnou revizí.Dlouho bojuji s bederní páteří,mám velké bolesti a teď po operaci kolena trpím,protože mi brní celé stehno až do endoprotézy,hlavně bolí záda.Poslední rtg.beder.páteře…
- Dobrý den, berete prosím ještě nové pacienty? Pokud ano, mohu se objednat přes formulář na těchto stránkách? Děkuji za odpověď. S pozdravem
- dobrý den prosím ,prosím přijímáte nové pacienty? měla jsem paní doktorku a když mi dvakrát vypadla plomba s téhož místa a dvakrát zaplatila hledám seč můžu jinde .děkuji za odpověď
- Zdravím a přeji příjemný den pane doktore. Mám snad prolustrovanou celou Ostravu,a žádný zubní lékař nepříjímá pacienta k jednorázovému ošetření zubního kazu. Dcera má 35 let,a žije již 14 let v Irsku. Má zde svého praktického lékaře,ale zubní lékař už bohužel nevykonává svou praxi,neboť je v důchodu. Dcerka…
- Dobrý den, před 3 týdny jsem měla úraz,kdy jsem si poranila zápěstí. dle rtg je popisovane nastipnuti. mám ortézu, s rukou nehýbu,na dotek je ale bolestivá pořád,pri urcitých pochybech také, jak dlouho se doporucuje nechat ruku v orteze? mohl byste doporucit specialistu na problematiku ruky v Brně?…
- Dobry den,mam velké úzkosti,špatne spím a nic me nebavi ,rada bych tento problem uz řešila.Kolik bude stát 30 minutova konzultace s vámi?
- Dobrý den, už druhý týden mám problémy s levou částí zad,bolest vystřeluje do podpaží. Bohužel, moje PL má dovolenou,mohla bych prosím přijít i bez doporučení?Jsem skoro pořád na lécích od bolesti - Brufen,Panadol. Děkuji a přeji příjemný den:-))
- Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, zda se zabyvate onemocněním PCOS (diagnostika, léčba, poradenství)? Mám pocit, že je toto onemocnění pro mnohé lékaře (gynekology a endokrinology) neznámé, nebo ho chtějí "léčit" jen hormonální antikoncepcí.
- Dobrý den, ráda bych se objednala na konzultaci ohledně několika výrůstků po těle a jejich možném odstranění. Dále bych se pak chtěla zeptat, jakým způsobem léčit akné, které se mi objevilo na bradě. Pleť se mi celkově z velmi suché změnila nejdřív na kombinovanou a teď už mastnou. Měla byste,prosím,…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: