Po procházce po lese 28. března jsem zjistil, že mám na levé vnější straně hýždě světle červenou skvrnu. Klíště jsem v tom místě zakousnuté nenašel. Ani po pěti dnech skvrna nezmizela a tak jsem navštívil obvodního lékaře v obavě, že příčinou přece jen mohlo být kousnutí infikovaným klíštětem. Lékař mi řekl, že to na kousnutí klíštětem nevypadá, provedl mi ale odběr krve a odeslal jej na rozbor na vyloučení nákazou borelióza, kterou jsem prodělal asi před 18 lety. Výsledek rozboru byl negativní, lékařem mi ale bylo doporučeno postižené místo sledovat dále a pokud by se objevily projevy jako je bělavý střed či kruhy kolem, se dostavit. Tyto příznaky se zatím neprojevily, přesto skvrna nezmizela a v její těsné blízkosti vznikla další průměru asi 6 mm. Lékař opět zopakoval, že to od klíštěte nevypadá, "pro jistotu" mě ale předepsal antibiotika na 10 dnů a framykoin. Nyní váhám užívat antibiotika "pro jistotu". Poradíte mi? Předem děkuji ! Josef Antibiotika "pro jistotu"

0 odpovědí