operace sitnice
glaucom,myopia gravis
Dobry den,v sobotnim vysilani rozhlasu probehl rozhovor s Mudr Nemcem,ktery hovoril o operacich sitnice.Chci se proto zeptat,jestli je mozna operace sitnice pri glaucomu a tezke myopii gravis.
Na glaucom aplikuji Simbrinzu a Xalacom.Dekuji za odpoved
Na glaucom aplikuji Simbrinzu a Xalacom.Dekuji za odpoved
Operace jsou možné i při těchto diagnózách, ale je to samozřejmě individuální. Každá z diagnóz má svoje specifika. Bez podrobného vyšetření vám ale stoprocentní odpověď na otázku dát nemůžu. Můžete se objednat ke kolegům, momentálně jsem na rodičovské dovolené. Děkuji, zdraví
Petrová
Petrová
Dobrý den.
Operace sítnice se provádí v případě, kdy je sítnice například odchlípena, když se na ní objeví trhlina, nebo když například dochází k tahu sklivce za ní. U vysoké krátkozrakosti se v některých případech provádí preventivně zákrok laserem, jako prevence trhliny a odchlípení. V případě glaukomu se standardně zákrok na sklivci a sítnici neprovádí.
Optimálně doporučuji konzultovat Váš stav s Vaším ošetřujícím lékařem.
S pozdravem
prim.MUDr. Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Optimálně doporučuji konzultovat Váš stav s Vaším ošetřujícím lékařem.
S pozdravem
prim.MUDr. Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Dobrý den, operací sítnice je více druhů, nepíšete konkrétně o jaký typ zákroku se jedná a z jakého důvodu by měl být proveden. Pokud je operace sítnice nutná, tak ji lze většinou provést i při glaukomu a těžké myopii. Konkrétněji Vám bohužel v tuto chvíli nemohu odpovědět. S pozdravem AJ.
záleželo by na cíli operace, oba problémy - glaukom i degenerativní změny sítnice, zvyšují rizika operace, ale pokud by se jednalo o skutečně závažný důvod k operaci, tak to není nemožné.
není mi úplně zřejmé, jakou operaci sítnice máte na mysli, ale pokud je operace sítnice nutná, tak se samozřejmě provádí i při přítomnosti jiného očního onemocnění. Mimochodem těžká krátkozrakost je významným rizikovým faktorem pro odchlípení sítnice, u kterého je operační řešení jediné možné pro zachování vidění.
Přeji hezký den.
Přeji hezký den.
Obdobné otázky
- Dobrý den, jsem vdaná 17 let, máme velký problém, manžel se mnou 5 let nespí, nemůžu se ho ani dotknout, obejmout, přitulit se, problém jsem se snažila s ním řešit, ale nechce se o tom bavit je mladý 45 let, má 2 práce, je obézní a má vysoký tlak, jsem už unavená řešit tuto situaci pořád dokola, nechce…
- Dobry den, chodim casto do posilovny a vsiml jsem si, ze mam nevyrovnane trapezy. Posledni par tydnu citim jak me jeden trapez a krk celkem dost taha. Bylo by mozne tento problem resit u vas? Predem dekuji.
- Dobry den, chodim casto do posilovny a vsiml jsem si, ze mam nevyrovnane trapezy. Poslednich par tydnu take citim, jak me na jedne strane trapez a krk taha. Bylo by mozne s timto problemem za vami prijit? Dekuji.
- Dobrý den, pan doktor ortoped mi 3x odebral vodu z kolena a dal injekci, koleno je bolestivé, oteklé. Jiná léčba prý už není možná, pouze operace. Podrobná informace o rentg.snímku mi nebyla sdělena, jedná se snad o natržení meniskusu a artróza.Pan doktor trvá na operaci, termín cca v únoru. Ráda bych…
- Dobrý den, je možné si ve věku 23let, při výšce 2 metry, váze 115kg, extrémním plochonožím a mírným genu valgum za 2 měsíce v uspěchané práci na nohou poškodit kyčelní i kolenní klouby až je z toho osteoartróza typu I a typu II? Podle ortopeda mám typ I na obou kolenou, jedné kyčli, a typ II na…
- Dobrý den, dovolil bych si mít dotaz ohledně problému papouška šedého - žako. Jedná se samici ve stáří 25 let. Nikdy neměla problémy, ale dnes během noci si vytrhala peří na hrudi a zádech. Nyní je agresivnější, letky má svěšené. Prozatím jsem jí dal Sangrim. Mohla byste poradit jak dál? Děkuji a přeji…
- Dobry den,berete prosím ješte male deti?Hledam pro syna (20m) zubaře.za odpoved předem dekuji
- Dobrý den, lze k vám chodit i s dítětem? Máme dcerku, budou ji čtyři a trpí nočními děsy. Nějaký čas to přestalo,teď se opět objevily. Ráda bych to konzultovala s nějakým psychologem. Děkuji za odpověď.
- Manžela po 25 letech manželství začali přitahovat mladí kluci, cca 16-18 let a vyhledává s nimi sex. Sám je z toho hodně špatný a nedokáže si pomoct. Chtěl by se této závislosti zbavit a prosí o pomoc, sám to asi nezvládne. Můžete mu nějak pomoci?
- Dobrý den, můj problém by se dal nazvat obyčejným, ale na moji povahu je strašně složitý a cítím se jak v bludišti. Poslední 2 měsíce trpím úzkostí. Prodělal jsem spousty drobných a větších problémů a dohromady na mě působí jako kovadlina. Mám spousty aktivit, které miluji, ale zároveň mě nebaví a…
Máte podobný problém? Tito specialisté vám mohou pomoci: